Yandex.Metrica XII. Dördüncü Chakra | Chakra El Kitabı | S.Sharamon - B.Baginski | Bioenerji, Refleksoloji, Masaj | 0 543 325 46 12

XII. Dördüncü Chakra | Chakra El Kitabı | S.Sharamon - B.Baginski

XII. Dördüncü Chakra

XII. Dördüncü Chakra  Chakra El Kitabı  S.Sharamon - B.Baginski


Anahata Chakra, Kalp Chakra'sı, Kalp Merkezi

XII. Dördüncü Chakra | Chakra El Kitabı | S.Sharamon - B.Baginski


Dördüncü Chakra göğsün ortasında, kalbin hizasındadır. Öne doğru açılır.

Dördüncü Chakra ve İlgili Özelikler

Renk: Yeşil, ayrıca pembe ve altın sarısı

İlgili Unsur: Hava

Duyu: Dokunma

Sembol: 12 yapraklı lotus

Temel İlke: Kendini adama, nefsini yenme

Bedendeki İlgili Bölgeler: Kalp, sırtın yukarısı, göğüs ve göğüs boşluğu, ciğerlerin alt bölgesi, kan ve dolaşım sistemi, deri

İlgili Salgı Bezi: Timüs

Timüs bezi büyümeyi düzenler ve lenf sistemini kontrol eder. Ayrıca bağışıklık sistemini destekleme ve güçlendirme işlevi vardır.

İlgili Astrolojik Burçlar ve Gezegenler

Aslan/Güneş: Duygusal sıcaklık, içtenlik, cömertlik

Terazi/Venüs: İlişki, sevgi, uyum arayışı. Benliğin büyümesi.

Satürn: Bireysel egodan kurtulma ve böylece gerçek sevgiyi mümkün kılma.

Dördüncü Chakranın Amacı ve İşlevi

Kalp chakrası tüm sisteminin merkezidir. Üç düşük fiziksel ve merkezle üç yüksek zihinsel ve ruhsal merkezleri birleştirir. Sembolü olan altıgen, bu üç düşük ve üç yüksek chakranın nasıl karşılıklı olarak birbiriyle içiçe geçtiklerini canlandırır. Dördüncü chakranın unsuru hava, duyusu dokunmadır. Bu, kalbin esnekliğini, ilişki kurma yeteneğini ve aynı anda hem dokunma hem de dokunulma özelliklerine sahip olduğunu gösterir. Burada ayrıca başkalarından hoşlanma yeteneğini ve kozmik titreşimlere katılımı buluruz. Yine aynı enerji merkeziyle doğadaki güzelliği ve müzik, görsel sanatlar ve şiirdeki uyumu algılarız. Dördüncü chakrada hayaller, sözcükler ve sesler, duygulara dönüştürülür.

Kalp chakrasının amacı sevgi yoluyla tam birleşmeye ulaşmaktır. Bazen üzüntü acı, ayrılık korkusu ya da sevgiyi yitirme korkusu şeklinde görünseler bile, derin bir ilişkiyi uyumu ve sevgiyi kalp chakrası yoluyla ifade ederiz. Saf ve tamamen açık olduğu zaman, dördüncü chakra, sadece kendisi için var olan ve kazanılıp kaybedilemeyen bu gerçek, mutlak sevginin merkezini oluşturur. Bu sevgi, yüksek chakralarla bağlandığında, Bhakti'ye yani tüm Yaratılış'taki İlahi varlığın farkına varmanızı sağlayan ve evrendeki herşeyin kalbiyle birleştiren İlahi Sevgi'ye dönüşür. Bu hedefe ulaşma yolunda kalbimiz kendi kişiliğimizi sevmeyi, anlamayı ve kabullenmeyi öğrenmeli ve ilk şart olarak, başkalarına ve genelde hayata "evet" diyebilmeli.

Bir kez, tüm deneyimlerimizi, isteklerimizi ve duygularımızı derin bir anlamda kabul edip amaçlarını anladıktan sonra, dördüncü chakrada yaşamı sevgiyle kabulleneceğiz, çünkü yaşamın tüm duyguları ve ifadeleri sevgi ve birlik arayışından doğuyor ve aslında onlar da sevginin bir ifadesi.

Olumlu ve sevgi dolu bir kabulleniş, bilinçli bir "evet" deyiş, olumsuz ifade şekillerinin ve duyguların karşı koyamayacağı titreşimler doğuruyor. Yoğun keder, öfke ya da umutsuzluk duygularının, sevgiyle, yansız ve bölünmemiş bir ilgiyle nötralize edilebildiklerini belki, siz de farketmişsinizdir. Henüz farketmediyseniz, zaman zaman bunu uygulayın.

Acı ya da hastalık çekiyorsanız, zarar görmüş organa ya da vücut bölgesine sevgi dolu ilginizi vererek sağlığına tekrar kavuşmasını önemli ölçüde hızlandırabilirsiniz. Demek ki, kalp chakranızda kendiniz kadar başkaları için de büyük bir dönüştürme ve yerleştirme potansiyeli taşıyoruz. Kişiliğinizin tüm yönlerini sevmeyi ve tamamen kabullenmeyi öğrenirsek değişebilir ya da iyileşebiliriz. Aynı sevgi, başkalarına karşı tam bir sevgi için, şefkat ve anlayış için de bir ön şarttır.

Kalp chakrasının enerjisi çok güçlü akar ve açık bir kalp chakrası, başkaları üzerinde, kendiliğinden iyileştirme ve dönüştürme etkisi yaratabilir. Fakat bilinçli ve kasıtlı iyileştirme durumlarında iç göz chakrası da rol almalıdır.

Kalp chakrası, yeşil, pembe ve bazen de altın renginde ışımalar yapar. Yeşil, tedavi, sempati ve uyumun rengidir. Eğer aydınlanmış bir kimse (aurayı "görme" yeteneğine sahip biri) bir kişinin kalp chakrasında açık yeşil bir renk algılıyorsa, bu, gelişmiş bir şifa verme yeteneğini gösterir; eğer aura pembe ile karışık altın rengi ise, kişi, İlahi olanın saf ve cömert sevgisinde yaşıyor demektir.

Kalp chakrası genellikle en derin ve en canlı sevgilerin zemini olarak görülür. Bu enerji merkezi yoluyla ruhumuzun evrensel parçasıyla, içimizdeki İlahi varlığın parıltısıyla ilişki kurabiliriz. Kalp chakrası, ayrıca Üçüncü Göz ya da alın chakrasının açılması için, algıların arıtılmasında önemli bir rol oynar, çünkü Yaratılışın daha gizemli yönleriyle ilişki kurmak, kalbini adamaktan geçer. Yani, alın chakrasının yüksek yetenekleri, kalp chakrasıyla elbirliği içinde gelişir.

Bunun için, Doğu'daki ve Batı'daki çoğu spiritüel disiplinler ya da okullar, özellikle kalp chakrasının açılması üzerinde yoğunlaşırlar.

Uyumlu Çalışma

Öteki chakraların hepsiyle uyum içinde çalışan, tamamen açık bir kalp chakrası, İlahi sevgi için bir köprüdür. Kalbinizin enerjileri dünyanızı değiştirebilir ve çevrenizdeki insanları birleştirir, uzlaştırır ve hatta iyileştirir. Doğal bir sıcaklık, samimiyet ve mutluluk yaşarsınız. Bu, çevrenizdeki insanların kalplerini açar, güven verir ve neşe yaratır. Şefkat ve yardım etme isteği, size çok doğal görünür.

Duygularınız, iç çalkantılardan, çelişkilerden, şüpheden ve belirsizlikten uzaktır. Vermenin mutluluğuyla sadece sevgi adına seversiniz ve bu yolla birşeyler kazanmayı beklemezsiniz. Kendinizi Yaratılış'la uyumlu, güvende ve rahat hissedersiniz.

Kalbinizdeki sevgi, tüm yaşamda görülen ayrılma ve birleşme oyununun farkına varmanızı sağlar. "İlahi olanla birleşme" isteğinin temellerinin, aslında yaşamın İlahi yönünden ayrılmakta ve bu ayrılışla doğan üzüntüde yattığını size kendi deneyimleriniz öğretmiştir. Tanrı'nın gerçek sevgisinden doğan sonsuz neşeyi yaşamak için, önce bir ayrılık olmalıdır.

"Kalbinizin bilgeliği" yoluyla, dünyasal ve kişisel olaylara yeni bir bakış açısından yaklaşırsınız. Kalbinizdeki sevgi, Tanrı'ya ve onun Yaratış'ına duyulan sevginin büyüyüp gelişmesi için sarfedilen tüm çabayı kendiliğinden destekleyecektir. Tüm varlıkların kalbinizde yaşadığını anlarsınız. Artık yaşama belli bir mesafeden bakmayacak ve sizin yapabileceğiniz bir şey olmadığını düşünmeyeceksiniz. Onu kendi yaşamınızın bir parçası olarak göreceksiniz.

Yaşıyor olma duygusu içinizde o kadar güçlü gelişir ki, "yaşam"ın en saf ve özgün şekli ile ne anlama geldiğini öğrenmeye başlarsınız: İlahi sevgi ve mutluluğun hiç bitmeyen ifadesi.

Uyumsuz Çalışma

Kötü çalışan bir kalp chakrası, kendini çeşitli şekillerde gösterebilir. Örneğin, aslında sevginin kaynağına bağlı olmadan, her zaman başkalarının yanında olmayı ve özgürce vermeyi istiyor olabilirsiniz. Gizlice belki de bilincinde olmadan ya da kabul etmeden verdiğiniz "sevgi"nin karşılığında her zaman takdir ve destek bekleyebilir, çabalarınız yeteri kadar takdir edilmediği zaman, derin bir hayal kırıklığı yaşıyor olabilirsiniz.

Ayrıca gücünüzün bir bölümünü verebilecek kadar güçlü ve sağlam hissediyor olabilirsiniz. Fakat öte yandan, başkalarının size sunduğu sevgiyi kabul etme yeteneğinden yoksunsunuz ve almayı beceremiyorsunuz. Şefkat ve yumuşaklık sizi rahatsız ediyor. Belki de kendi kendinize, başkalarının sevgisine ihtiyacınız olmadığını söylüyorsunuz. Bedensel olarak bu davranışı bütünleyen şey, bir iç zırhı ve tüm saldırı ve acılara karşı savunmayı gösteren oldukça genişlemiş bir göğüs yapısı olacaktır.

Yetersiz Çalışma

Kalp chakrasının yetersiz çalışması sizi yaralanmalara karşı çok duyarlı ve başkalarının sevgisine karşı çok bağımlı bir hale getirir. Özellikle kendinizi başkalarına açtığınızda dışlanmış hissederseniz, son derece kırılırsınız. Bu olduğunda kendi kabuğunuza çekildiğinizi, üzgün ve kederli olduğunuzu hissedersiniz. Sevginizi vermek istiyorsunuz, fakat dışlanma korkusu, bunu yapmanın uygun yolunu bulmanızı imkansız kılıyor. Ve sizin bakış açınıza göre, bu, eksiklerinizi ve yeteneksizliğinizi sık sık doğruluyor.

Belki de sevgi eksikliğinizi kapatmak için aşırı arkadaş canlısı davranıyor ve her zaman başkalarına yardımcı olmaya çalışıyorsunuz. Böyle yaparak, aslında, insanlarla gerçek ilişkiler kurmadan, herkese eşit derecede mesafeli davranıyorsunuz. Kalbiniz böyle bir durumla karşılaştığında, kurtulmaya çalışıyor ya da kendinizi dışa kapatıyorsunuz.

Eğer kalp chakranız tamamen kapalıysa, bu, kendini soğukluk, kayıtsızlık ve hatta "kalpsizlik" şeklinde gösterecektir. Herhangi bir şey hissetmek için güçlü dış dürtülere ihtiyacınız vardır. Dengesiz ve çökkün olursunuz.

Dördüncü Chahrayı Temizleme ve Canlandırma Yolları

Doğayı Yaşamak

El değmemiş yeşil kırlarda yapılan her sessiz yürüyüş kalp chakranız yoluyla tüm varlığınıza uyum getirir. Her bir çiçek, bir sevgi mesajı ve masum bir neşe iletir ve aynı özelliklerin sizin kalbinizde de yeşermesini sağlar. Özellikle pembe renkli çiçekler, kalp chakrasının enerjisini canlandırmak ve iyileştirmek için uygundur.

İnce bulutlu pembe bir gökyüzü kalbinizi parlatır ve genişletir. Gökyüzündeki bu resmin güzel ve yumuşak renklerinin sizi sarmasına ve alıp götürmesine izin verin.

Ses Terapisi

Müzik: Kalbinizin, yaşamın dansına katılmasını sağlayan herhangi bir klasik, New Age ya da Doğu veya Batı'nın geleneksel müzikleri kalp chakrası için uygundur. Sevginin gücünü uyandırır ve onu ahenk yaratacak şekilde etkilerler. Yaratılış'ın uyumunu ve neşesini canlandıran ilahiler ya da meditasyon dansları da çok uygundur.

Ses: Kalp chakrasına ait olan ses "a" sesidir ve Fa'dan söylenmelidir. "A" sesi kalbin doğrudan farkına varılmasını sembolize eder ("A! ünleminde olduğu gibi"). Tüm seslerin arasında en açık olanı budur ve insan sesinin çıkarabileceği olası en büyük ifade zenginliğini temsil eder. "A" sesi her şeyi yansız kabullenmeyi, yani sevgi doğuran kabullenmeyi anlatır. Akılları henüz "iyi" ile "kötü" arasındaki farkı anlayacak kadar gelişmemiş olup, çoğu zaman sadece deneyimleri üzerinde "yorum" yaparak yaşayan bebeklerin sesidir.

Mantra: YAM

Renk Terapisi

Yeşil: Kırların ve ormanların rengi olan yeşil, bize doğayla uyum ve şefkat verir ve bizi uzlaşmaya açık bir hale getirir. Başkalarının durumunu anlar, iç huzur ve berraklığı yaşarız. Ayrıca yeşilin beden, zihin ve ruh üzerinde üretici bir etkisi vardır. Bize yeni enerji sağlar.

Pembe: Pembe rengin zarif, şefkatli titreşimleri kalbinizdeki gerginliği giderebilir, sevgi ve şefkat duygularını canlandırır ve çocuksu bir mutluluk duygusunu geri getirebilir. Bu titreşimler, ayrıca yaratıcı etkinlikleri de desteklerler.

Değerli Taş Terapisi

Kızıl Kuvars: Kızıl kuvars yumuşak, pembe rengi, inceliği, şefkati ve sevgiyi cesaretlendirir. Kalbinizde kalabalık, düşüncesizlik ya da ilgisizlikten doğmuş yaraları iyileştirecek titreşimlerle ruhunuzu sarar ve sevgiyi özgürce alıp verebilmesi için ruhu açar.

Kızıl kuvars kendinizi sevmenizi, kabullenmenizi öğretir ve kalbinizi içinizdeki, başkalarındaki ve tüm Yaratılış'taki sevgi ve şefkat ifadelerine açar. Müziğin, şiirin, resmin ve diğer tüm sanatların güzelliğine duyarlı olmanızı sağlar ve hayal gücünüzü, yaratıcı ifade gücünüzü canlandırır.

Turmalin: Pembemsi kırmızı turmalin, sizi dar duygusal kalıplardan kurtarır ve kalbinizi açıp genişletir. Sevginin neşe veren yönlerinin farkına varmanızı sağlar ve sizi, Yaratılış güzelliğinde, masum neşede, ruhsal dansta ya da oyunda beliren İlahi Sevgi'nin dişi görünümüyle birleştirir.

Genellikle kesilmiş halde kullanabileceğiniz yeşil köşeli pembe turmalinlerin ayrı bir önemi vardır, çünkü pembemsi kırmızı turmalinin genişletici özellikleriyle, yeşil rengin iyileştirici, uyumlulaştırıcı titreşimlerini birleştirir.

Kunzite: Kunzite yüce sevginin narin pembesiyle taç chakrasının menekşe rengini birleştirir.

Kunzite, kalp chakranızı İlahi Sevgi'ye açar ve kalbinizin mükemmelliğe doğru gelişimine yardım eder. Herhangi bir şekilde bu yoldan ayrıldığınızda her zaman geri dönmenizi kolaylaştıracaktır.

Zümrüt: Zümrüt herşeyi kucaklayan sevginin taşıdır, çünkü sevgiyi tüm düzeylerde güçlendirir ve derinleştirir. Huzur ve iç uyum verirken sizi doğanın enerjilerine de ayarlar. Dahası, onun parlak ışığını yansıtmanıza yardım eder ve bu durumda olmayan bölgeleri size gösterir.

Zümrüt uzaydan dünyaya iyileştirici enerjiler çeker. Üretir, gençleştirir, tazeler ve rahatlatır.

Yeşim Taşı: Yeşim taşının yumuşak, yeşil ışığı huzur, bilgelik, adalet ve alçakgönüllülük verir. Kalbimizi rahatlatır ve bizi sakinleştirir, doğanın tüm güzelliğini keşfedip yaşamamıza izin verir. Böylece tüm Yaratılış'a duyduğumuz sevgiyi arttırır. Eğer huzursuzsanız, sizi rahatlatacak ve huzur içinde uyuyup mutlu rüyalar görmenizi sağlayacaktır.

Aroma Terapisi

Gülyağı: Başka hiçbir kokunun böyle tepeden tırnağa ahenk yaratıcı bir etkisi yoktur. Zarif, sevgi dolu titreşimleri kalbimizdeki yaraları dindirir ve iyileştirir. Yaratılış'taki sevgi, güzellik ve uyum algılarımızı uyandırır. Kalbimize derin bir neşe ve özveri isteği girer. Gülyağı bedensel hazları da canlandırır ve aynı zamanda üstün sevgiye dönüşmelerine yardım eder.

Dördüncü Chakra İçin Yoga Şekli

Bhakti Yoga: Bhakti Yoga, kendini adayış ve Tanrı sevgisi yoluyla İlahi olanın farkına varma yoludur. Kendini adayanlar duygularını derinleştirip yoğunlaştırarak Tanrı'ya yönelirler. Herşeyi O'na bağlarlar, her şeyde O'nu görürler ve O'na olan sevgileriyle, bambaşka bir varlık olurlar.

Share on Google Plus

About Bursa Bioenerji

Bursa Bioenerji, Refleksoloji, Masaj Uygulamaları | 0 543 325 46 12
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 yorum:

Yorum Gönder