Yandex.Metrica IX. Birinci Chakra | Chakra El Kitabı | S.Sharamon - B.Baginski | Bioenerji, Refleksoloji, Masaj | 0 543 325 46 12

IX. Birinci Chakra | Chakra El Kitabı | S.Sharamon - B.Baginski

IX. Birinci Chakra
IX. Birinci Chakra | Chakra El Kitabı | S.Sharamon - B.Baginski

Muladhara Chakra, Kök Chakra, Temel Chakra ve Kuyruksokumu Merkezi adlarıyla da anılır.

IX. Birinci Chakra | Chakra El Kitabı | S.Sharamon - B.Baginski


Birinci chakra, makatla üreme organlarının arasında bulunur. Kuyruksokumuyla bağı vardır ve aşağıya açılır.

Birinci Chakra ve İlgili Özellikler

Renk: Aktif bir birinci chakra parlak alev rengiyle belirir.

İlgili Unsur: Toprak

Duyu: Koku

Semboller: 4 yapraklı lotus (nilüfer)

Temel İlke: Var olmak için maddi irade (yedinci chakranın ruhsal varolma iradesinin zıttı)

Bedendeki İlgili Bölgeler: Omurga, kemikler, dişler ve tırnaklar gibi bedenin tüm sert bölgeleri. Makat, düz ve kalın bağırsaklar, prostat bezi. Kan ve hücre yapımı.

İlgili Salgı Bezleri: Böbreküstü bezleri

Böbreküstü bezleri kan dolaşımını ihtiyaca göre ayarlama fonksiyonuna sahip adrenalini ve noradrenalini üretir. Bu yolla bedenimiz ihtiyaca göre anında tepki gösterir. Dahası, böbreküstü bezinin bedenin ısı dengesi üzerinde önemli etkisi vardır.

İlgili Astrolojik Burçlar ve Gezegenler

Koç/Mars: İlk yaşam enerjisi, başarma gücü, saldırganlık..

Boğa: Dünyaya yakınlık, kararlılık, sahip olma, maddi zevk.

Akrep/Plüton: Bilinçsiz bağlanma, cinsel güç, dönüşüm ve yenilenme.

Oğlak/Satürn: Bünye ve kararlılık.

Ayurvedik öğretilerde tüm yaşamın ilk kaynağı, kök chakrada güneşle temsil edilir.

Birinci Chakranın Amacı ve İşlevi

Kök chakra bizi maddi, dünyaya bağlar. Kozmik enerjileri maddi ve dünyevi düzeylere aktarır, dünyasal enerjiyi de sübtil sistemimize iletir.

Burada "Toprak Ananın ruhu" ile bağlantı kurarız ve onun temel gücünü, sevgisini ve sabrını görürüz. İnsanoğlunun bu gezegende yaşaması ve yaşamını devam ettirmesi için bireysel ve evrensel ihtiyaçları vardır. Bunlar birinci chakranın etki küresine (sahasına) aittir.

Onu açmayı başaranlar dünyadaki yaşamı tüm yönleriyle kabullenecekler, fiziksel varlıklarına "evet" diyecekler ve dünyasal güçlerle uyum içinde yaşamaya ve davranmaya hazır olacaklar.

Kök chakra, dünyasal öğelerle tanımlandığından, rengi kırmızıdır. Gezegenimizin çekirdeğinden fışkıran enerjinin ve canlılığın kırmızısı. Bize dünyasal kararlılık ve hayatımızı kurabileceğimiz "sağlam temel" ler verir.

Bir varlık kurmak, maddi güven bulmak ve bir aile kurarak soyunun hayatta kalmasını sağlamak, cinselliğin fiziksel bir işlev ve çocuk sahibi olmanın bir yolu olarak kullanıldığı birinci chakranın etki sahasına aittir.

Kök chakra diğer yüksek chakraların yaşamsal temelini oluşturur ve yaşam gücünün kaynağıdır. Burada tükenmez kundalini enerjisiyle içiçeyiz. Sushumna, ida ve pingala, insan bedeninin üç temel enerji kanalı, bu chakradan başlıyor. Bedendeki kalp gibi kök chakra da sübtil enerji çevrimlerinin merkezini oluşturuyor. Dahası ortak bilinçdışının gerçek mekanı da burası. Ortak bilinçdışının kaydedilmiş bilgisine bu chakrayla girebiliyorsunuz. İç dengeyi sürdürebilmek için kök chakra yedinci chakrayla her zaman uyum içinde olmalıdır.

Uyumlu Çalışma

Kök chakranız açık olduğunda ve ötekilerle uyumlu çalıştığında, dünyayla ve beslediği yaşam şekilleriyle derin, kişisel bir ilişki kuracaksınız. Yaşam enerjiniz bozulmamış olacak, kökleriniz yaşamda ve kendinizde bulunacak ve yaşamınız mutluluk ve iç güce kavuşacaktır. Durağanlık ve hareketin değişimi sırasında kendinizi doğal yaşam çevrimlerinin içinde hissedersiniz; eylemleriniz, Yeryüzü'ne ve doğadaki tüm yaşamın üretici gücüne her zaman bağlı kalarak, gezegen anadaki bu yaşamınızı yaratıcı olarak şekillendirme isteği duyacaksınız. Bu dünyadaki amaçlarınıza ulaşmanız çok kolay olur. Sarsılmaz bir güven duygusuyla yaşarsınız. Dünyayı, ihtiyacınız olan herşeyi karşılayan güvenilir bir yer olarak algılarsınız. Güvenle kendinizi dünyadaki yaşama açarsınız ve sizin için sakladığı herşeyi memnuniyetle kabul edersiniz.

Uyumsuz Çalışma

Eğer kök chakranız kötü çalışıyorsa ya da dengesizse, düşünceleriniz ve eylemleriniz, maddi sahip olma, güvenlik ya da iyi yiyecek, alkol, seks gibi bedensel düşkünlükler ve korkular etrafında döner. Sonuçları düşünmeden arzu ettiğiniz herşeyin sizin olmasını istersiniz. Aynı zamanda, özgürce alıp vermekte çok zorlanırsınız. Güvenlik ve mesafe sağlamaya karşı belirgin bir eğiliminiz olur. Bedensel olarak tüm bunlar kendini kabızlık ve şişmanlık olarak gösterir.

Eylemlerinizin temel amacı kişisel ihtiyaçlarınızı tatmin etmektir. Kendi sağlığınız, beslenmeniz, dinlenmeniz ve uyumlu, dengeli bir yaşama sahip olmanızı da, başkalarının ihtiyaçları olduğu gerçeğini de bilinçsizce küçümser veya ihmal edersiniz.

Daha da fazlası, kurtulamadığınız bazı davranışlara ve tutkulara bağlanırsınız. Saplantılarınız insanlar ve koşullar tarafından sarsılmaya başladığında kolaylıkla sinirlenir ve rahatsız olursunuz; hatta bazen aşırı öfkeli ve saldırgan tepkiler gösterebilirsiniz. Kendi iradenizi ve ilkelerinizi başkalarına zorlamanız, sağlıksız bir kök chakranın belirtilerinden biridir.

Son tahlilde, hiddet, öfke ve şiddet, temel güven eksikliğini gösteren savunma mekanizmalarından başka bir şey değildir. Bunun arkasında, her zaman size güven veren, kendinizi iyi hissetmenizi sağlayan birşeyleri kaybetme korkusu yatar.

Sizin için dünya, insanoğlunun yaşamasını güvence altına almak bahanesiyle, egemenlik kurulacak ve sömürülecek bir yerdir. Yani günümüzde, doğal kaynakların sömürülmesi ve dünyanın doğal dengesinin bozulması, nüfusun çoğunluğunda görülen kök chakra bozukluğunun belirtileridir.

Yetersiz Çalışma

Eğer kök chakranız engellenmiş ya da kapalıysa, fiziksel olarak zayıf olmaya eğilim gösterirsiniz. Maddi ve duygusal direnciniz yoktur. Yaşamdaki birçok şey sizi endişelendirir. En çok alışık olduğunuz duygu, belirsizlik hissidir. Ayaklarınızın yerden kesildiğini ya da havada durduğunu sanki bulunduğunuz yerde değilmişsiniz gibi hissedebilirsiniz. Günlük yaşamın ihtiyaçlarına karşılık vermek sizin için zor olabilir ve sık sık kararlılık ve başarma gücünden yoksun olabilirsiniz. Çoğu zaman bu dünyadaki yaşam, mutluluktan çok, yük gibi gelir. Daha kolay, daha hoş ve daha az yorucu bir hayat arayışına girersiniz.

Eğer yüksek chakralarınız düşüklere oranla daha çok gelişmişse, bu dünyaya ait olmama duygusu, kök chakranızdaki bir yetersizlik halinin belirtisidir. Eğer sakral chakranız ve solar pleksüs chakranızda engellenmişse, kök chakra yoluyla temel yaşam gücünü alamamanız yüzünden iştahsız olabilirsiniz. Bu da kaçma isteğinin bir belirtiidir. Fakat holistik gelişim yolunuz için önemini kabullenmediğiniz sürece, dünya hayatının sorunlarıyla karşılaşmaya devam edeceksiniz.

Birinci Chakrayı Temizlemenin ve Harekete Geçirmenin Yolları

Doğayı Yaşamak

Kan kırmızısı bir güneşin doğuşunu ya da batışını ya da ışıl ışıl bir şafak veya akşam vaktini düşünmekle kök chakranızı yaşama döndürebilir ve öteki chakralarla ve kişiliğinizin bütünüyle uyumlu duruma getirebilir, bu küme içindeki sınırlanmış yapıları gevşetebilirsiniz.

Birinci chakra yoluyla gezegenimizin rahatlatıcı, dengeleyici ve canlandırıcı enerjisini almak için, lotus pozisyonunda yere oturun ve bilinçli soluyarak kokusunu içinize çekin.

Eğer bu iki doğal deneyimi de birleştirebilirseniz, kök chakralarınızdaki en uygun holistik etkiye ulaşabilirsiniz.

Ses Terapisi

Müzik: Kök chakrayı faaliyete yöneltmek için en uygun müzik monoton, vurgulu ritmlerden oluşmalı. Çoğu ilkel kabilenin eski müzikleri bu ritmlerden en iyi şekilde ifade ederler. Dansları da doğayla, onun tüm enerjisi ve yaşam şekilleriyle ilişki kurmaya yarar.

Kök chakrayı öteki chakralar ve kişiliğimizle uyumlu kılmak için doğal sesleri kullanabilirsiniz. Kendi doğal mekanlarında bulunamıyorsanız, kasetler ve kayıtlar da işe yarayacaktır.

Ses: "u" sesi kök chakraya aittir ve pes Do'dan söylenmelidir. "u" sesi köklerinize doğru bir hareket başlatır. Bilinçdışının derinliklerine inerken birinci chakranızın özgün, dünyasal gücünü canlandırır.

Mantra: LAM

Renk Terapisi

Birinci chakraya berrak, parlak bir kırmızı ile hareket kazandırılır. Kırmızı renk ısıtır ve canlandırır. Yaşam gücünü, canlılığı ve cesareti uyandırır. Eğer bu kırmızı, mavi ile gölgelendirilirse yaşam dürtülerinin ruhsal enerjinizle yayılmasına yardım eder.

Değerli Taş Terapisi

Akik: Akik, ciddiyet, dayanıklılık ve sükunet sağlar. Olumsuz duyguları çözüp iç benliği korur. Kendi kendinize güven duymanıza yol açar ve cinsel organları aktive eder. Bazı kristal ilaveleriyle, Akikler içinizde büyüyen, fiziksel ya da zihinsel yaşam şekillerini korurlar. Güveni güçlendirirler. Doğum sancılarını azaltır.

Hematit (Doğal Demir Oksidi): Hematit güç ve enerji sağlar. Bedende canlandırıcı bir etkisi vardır. Gizli enerjileri hareket ettirir. Böylece zayıflık hallerinin üstesinden gelmenize yardım eder ve hastalıktan sonraki iyileşme dönemini destekler. Dahası, kanın ve hücrelerin sağlıklı bir yapıda olmasını sağlar.

Kırmızı Yeşim Taşı: Yeşil-kırmızı yeşim taşı sizi "Toprak Ana"nın temel gücü ve sabırlı sevgisi ile bağlar. Alçakgönüllülüğü ve bencil olmamayı öğretir. Kanınızı güçlendirir ve size canlılık, kararlılık, güç ve sabır verir. Fizik bedeni temizler, dönüştürür, iç kuvveti ve huzuru bulduğumuz doğal yaşam çevrimlerinde bir güvenlik duygusu oluşturur.

Grena veya Lal: Lal, dürtü, irade, özgüven ve başarı sağlar. Bilinmeyene gözlerimizi açar ve durugörüyü (gaipten bilgi alma) destekler. Cinsel dürtüleri teşvik eder ve dönüştürücü, canlandırıcı bir enerjiye dönüşmesine yardım eder. Fiziksel olarak da cinsel organların iyileşmesine yardımcı olur ve kan dolaşımını canlandırır.

Kırmızı Mercan: Kırmızı mercan yaşamsal, akıcı enerji verir. Kan hücrelerinin yapılmasını destekler. Kararlılık sağlar ve aynı zamanda hayat gailesi içinde sürüklenirken kendi benliğinize (karakterinize, kişiliğinize) sıkıca tutunmanıza yardımcı olur.

Yakut: Yakut, saflaşmaya ve değişime götüren yaşamsal ve sıcak yaratıcı enerji verir. Fiziksel ve ruhsal sevgi arasında, cinsellik ve ruhsallık arasında uyumlu bir sentez kurar ve böylece yeni deneyimlere açık hale getirir.

Aroma (Koku ve Tat Birarada) Terapisi

Sedir: Sedir ağacı yağının keskin kokusu sizi dünya güçleriyle ve tüm doğal yaşam şekilleriyle bağlar. Enerji yaratmaya yardım eder ve "Toprak Ana"nın kucağında berraklık ve güven duygusunu açığa çıkarır.

Karanfil: Karanfil yağı kök chakradaki engellenmiş enerjilerin çözülmesine yardım eder. Korunma ve güvenlik ihtiyacında, kaynaklanan eski ve sınırlayıcı toplumsal kalıplardan kurtulmanıza yardımcı olur ve kendinizi yeni, taze enerjilere açmanızı sağlar. Bu şekilde, titreşimlerindeki mesajı alabilirseniz, değişime ve yenilenmeye doğru yönelebilirsiniz.

Birinci Chakra için Yoga Şekilleri

Hatha Yoga: Belli bedensel egzersizlerle ve duruşlarla nefes egzersizleri birleştirilerek fizik beden arınır ve canlandırılır. Böylece uyanıklık hali güçlenir.

Kundalini Yoga: Kuyruksokumundan başlayıp omurgaya paralel olarak yükselen "yılan gücü"nün uyandırılması. Yukarı doğru çıkarken diğer chakraları da canlandırır. Bu etkiyi elde etmek için size yardımcı olabilecek binlerce fiziksel ve ruhsal egzersiz vardır.

Share on Google Plus

About Bursa Bioenerji

Bursa Bioenerji, Refleksoloji, Masaj Uygulamaları | 0 543 325 46 12
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 yorum:

Yorum Gönder