Yandex.Metrica X. İkinci Chakra | Chakra El Kitabı | S.Sharamon - B.Baginski | Bioenerji, Refleksoloji, Masaj | 0 543 325 46 12

X. İkinci Chakra | Chakra El Kitabı | S.Sharamon - B.Baginski

X. İkinci Chakra

X. İkinci Chakra | Chakra El Kitabı | S.Sharamon - B.Baginski


Svadhistana Chakra, Ya da Kuyruksokumu Chakrası, Çapraz Merkez

X. İkinci Chakra  Chakra El Kitabı  S.Sharamon - B.Baginski


İkinci chakra cinsel organların üstündedir. Kuyruksokumu (Latince: os sacrum) bağlantılıdır ve öne doğru açılır.

İkinci Chakra ve Özellikleri

Renk: Turuncu (portakal)

İlgili Unsur: Su

Duyu: Tat alma

Semboller: 6 yapraklı lotus

Temel İlke: Varlığın yaratıcı üremesi

Bedendeki İlgili Bölgeler: Leğen kuşağı kemikleri, üreme organları, böbrekler, mesane. Kan, lenf, mide suyu ve sperm gibi bütün sıvılar.

İlgili Salgı Bezleri: Yumurtalık, prostat bezi, erbezleri. Bunların işlevleri erkek ve dişi cinsel özellikleri göstermenin yanında, dişi çevriminin düzenini (adet) sağlamaktır.

İlgili Astrolojik Burçlar ve Gezegenler

Yengeç/Ay: Duygu zenginliği, alıcılık, verimlilik

Terazi/Venüs: Kişinin kendine ilgi göstermesi, eş olma temelinde ilişkiler, bedensellik, yaratıcılık

Akrep/Pluto: Bedensel arzu, cinsel birleşme sırasında kişinin, egosunu terk ederek kişiliğini dönüştürmesi

Dikkat: Bazen ikinci chakraya dalak merkezi de denir. Bazı ezoterik düşünce okullarında, cinselliğin bulunmadığı bir chakra sistemi kullanılırdı. Daha sonra çeşitli düşünce okulları bu farklı sistemleri çeşitli yönleriyle birleştirdiler.

Cinselliğin, kök merkezdeki dalak chakrasıyla bağdaştırılmasının nedeni budur.

İkinci Chakranın Amacı ve İşlevi

İkinci chakra süzülmemiş, ilkel duyguların, cinsel enerjilerin ve yaratıcılığın merkezidir. Tüm biyolojik yaşamın kaynağı olan su ile tanımlanır ve astrolojik düzlemdeki duygusal küreye karşılık gelir.

Su, yeni yaşamı döller ve üretir. Kuyruksokumu chakrası yoluyla, doğanın tümünden geçen enerjileri dölleme ve alma işlemine katılırız. Kendini, işimizde duygu ve yaratıcılık şeklinde ifade eden yaratma sürecinin bir parçası oluruz.

Kuyruksokumu chakrası sık sık, yaratıcı enerji şeklinde varolan, Tanrı'nın "dişi" yönü Şakti'nin gerçek mekanı olarak düşünülür. Etki sahası içinde yeni yaşam yaratma dürtüsü taşıyan erkek üreme organları ve kadınlarda da yaratıcı dürtüler alıp üreme hücreleri ürettikleri bölgeler bulunur. Bu bölgelerde büyüyen varlık beslenir, korunur ve gelişimi için ihtiyacı olan herşey sağlanır.

Öte yandan, su unsuru temizler ve saflaştırır. Yaşamsal akışını engelleyen tıkanıklıkları çözer ve sürükler. Maddi düzlemde bu, böbreklerin ve mesanenin temizleyici fonksiyonlarıyla kendini gösterir, ruhsal düzeyde ise, bizim, yaşamı her an yenilenen bir şeymiş gibi görmemize yol açan özgür duygular şeklinde görülür.

Başkalarıyla, özellikle de karşı cinsle ilişkilerimiz ikinci chakranın işlevleriyle önemli ölçüde etkilenir. Eros'un birçok belirtisi ve egonun sınırlarından kurtulup cinsel birleşmede daha çok bütünlük yaşama isteği, hep bu alana aittir.

Uyumlu Çalışma

Açık ve uyumlu bir kuyruksokumu chakrası, kendini yaşamın ve duyguların doğal akışında gösterir. Başkalarına, özellikle karşı cinse kendinizi açar ve doğal davranırsınız. Sevdiğiniz bir partnerle cinsel birleşme, eril ve dişil enerjilerin yaratılışı arasında sizin de yer almanıza fırsat sunar ve böylece doğayla kucaklaşarak, yavaş yavaş iç bütünlüğe ulaşırsınız.

Kuyruksokumu chakrası uyumlu çalıştığında, bedeninizden ruhunuzdan ve zihninizden akan yaratıcı yaşam enerjisini hissedersiniz. Bu yolla, yaratılışın derin mutluluğuna katılırsınız. Yaşam sürekli olarak size hayret ve coşkunluk verir.

Duygularınız hakiki ve bozulmamış, eylemleriniz de yaratıcı olur. Sadece kendi yaşamınızı değil, başkalarının yaşamlarını da canlandırır.

Uyumsuz Çalışma

Kötü çalışan kuyruksokumu chakrasının nedenleri ergenlik çağında başlar. Cinsel enerjilerin uyanışı bir belirsizlik haline yol açar; anne-babalar ve eğitmenler çoğunlukla, genç insanlara bu enerjilerle başa çıkmanın yollarını öğretme yeteneğinden yoksundur. İlk çocukluktan başlayan bir şefkat ve bedensel temas eksikliği olmuşsa sonraları bu, cinselliğin inkarına ve reddedilmesine götürür. Sonuç olarak, yaratıcı cinsel potansiyelin yasaksız ifadeleri kaybedilir ve enerjileri, ancak uygunsuz bir şekilde, sık sık aşırı cinsel fantazilerle ya da zaman zaman patlamaya eğilimi olan bastırılmış tutkularla ortaya çıkar. Hatta seksi bir ilaç gibi kullanmanıza yol açabilir. Burada, yaratıcı cinsel potansiyel tanımlanmaz ve yanlış yönlendirilmez. Her iki durumda da, karşı cinse bağlı belirsizlik ve gerilimler bulunur.

Tutkularınız çoğu zaman kabadır ve cinsel arzularınızı bastırmaya eğilim gösterirsiniz.

Belki de, başarısızlığınızın sebebinin kendi içinizde yattığını bilmeden sürekli olarak tam bir cinsel ilişki arayarak yaşarsınız.

Yasaksız doğal duyguların ve masumiyetin kaybı sonucu, enerjilerle uğraşırken bu enerjilerin Doğa'daki ifadelerini küçümsersiniz. Ve artık, Yin ve Yang kuvvetlerinin etkileşimine açık olamaz, yaşamın mücizelerine karşı çocuksu bir şaşkınlık hissedemezsiniz.

Yetersiz Çalışma

Çoğu durumda, bu merkezin yetersiz çalışmasının nedeni, çocukluğa ve bebekliğe kadar uzanabilir. Belki anne ve babalarınız kendi tutkularını ve cinselliklerini bastırdılar ve sizde dokunma, okşama, şefkat ve sevgi şeklindeki uyarımlardan yoksun kaldınız. Sonuç olarak, bu türden duygularınızı bastırdınız ve tensel mesajları alan antenlerinizi geri çektiniz.

Ergenlik çağında, gelişen cinsel enerjilerinizin önünü tamamen tıkadınız. Bu "başarı"nın sonucu, özgüven eksikliği, duygusal felç ve cinsel soğukluktur. Yaşam kasvetli görünür ve siz gerçekten yaşamaya değmeyeceğini düşünürsünüz.

İkinci Chakra'yı Temizlemenin ve Canlandırmanın Yolları

Doğayı Yaşamak

Ay ışığını ve kırlardaki berrak suları seyretmek ya da dokunmak, ikinci chakrayı canlandırır. Özellikle dolunay, duygularınızı parlaklaştırır ve hayallerinizle ya da rüyalarınızla verilen mesajları alabilmenizi sağlar.

Doğal, berrak suları sessizce seyrederek yada bu suların içine girerek yada bir kaynaktan birkaç yudum su içerek ruhunuzu temizler ve saflaştırır, duygusal engellerden kurtarırsınız. Yani, içinizdeki yaşam gücü yeniden engelsiz akabilir.

Eğer mehtabı seyretme ile suyla teması birleştirebilirseniz, ikinci chakrada önemli bir etki yaratabilirsiniz.

Ses Terapisi

Müzik: Kaygısız bir neşe uyandıran herhangi bir "akıcı" müzik, ikinci chakrayı canlandırmak için uygundur. Halk dansları ve eşli dansların sürükleyici ritmleri bu sınıfa girer. Bunlar olmasa da, duygularınızı canlandıran herhangi bir müzik kullanabilirsiniz.

Kuyruksokumu chakrası enerjilerini sakinleştirmek ve düzeni sağlamak için, kuş seslerini, akan suyun sesini ya da küçük bir çeşmenin hoş melodisini dinleyebilirsiniz.

Ses: Kuyruksokumu chakrası kapalı bir "ou" sesiyle ("soğuk" sözcüğündeki gibi) tahrik edilir ve Re'den söylenmelidir. "oğu" sesi dairesel bir hareket başlatır. Sesin sonunda, "u" ya gelindiğinde, duygusal derinliği uyandırır ve Yin ve Yang'ın uyumlu bir bütün oluşturmak için etkileştikleri yerde dairesel birlik haline yol açar.

Çoğu dilde, "Oo!" ünlemi şaşırmayı anlatır. Böylece, Yaratılış'ın mucizelerine şaşırma yeteneği "oğu" sesiyle canlandırılır.

Mantra: VAM

Renk Terapisi

Açık turuncu (portakal) rengi, ikinci chakrayı kamçılar. Turuncu rengi bize canlandırıcı ve yenileyici bir enerji sağlar.

Katı duygu kalıplarından kurtulmanıza yardım eder. Özgüven ve bedensel zevklerden aldığımız mutluluğu artırır. Ayurvedaya göre, portakal rengi suyun iç rengidir.

Değerli Taş Terapisi

Karnel: Karnel, (kırmızımsı akik) sizin, dünyanın yaratıcı enerjisiyle ve güzellikle ilişki kurmanızı sağlar. Tamamen şimdiki zamanda yaşamanıza yardım eder ve zihninizin yoğunlaşma gücünü arttırır. Yaratılış'ın mucizelerine duyduğumuz şaşkınlığı geri getirir, yaşam gücünün yeniden akmasına izin verir ve yaratıcı güçleri canlandırır.

Aytaşı: Aytaşı sizi kendi duygusal zenginliğinize açar. Sizi, duyarlı, alıcı ve harikulade yanlarınızla birleştirir ve bu yönünüzü kabullenip kişiliğinizle bütünleştirmenize yardım eder. Duygulardan korkmanızı engeller ve duygusal dengenizde uyum sağlayıcı bir etki yaratır.

Fiziksel olarak tıkanmış lenf bezlerini temizler. Kadınlarda hormon seviyesini dengeler.

Aroma Terapisi

Ylang-Ylang: Ylang-ylang ağacının çiçeklerinden elde edilen bu narin yağ, bilinen en iyi afrodizyaklardan (cinsel istek artırıcı) biridir. Rahatlatıcı bir etkisi vardır ve aynı zamanda gizemli bedensel duyularınızın bilincine varmanızı sağlar. Tatlı kokusu sizi güvende hisettirir ve kendinizi duygularınızın akışına bırakmanızı teşvik eder. Engellenmiş ya da çalkantılı duygular çözülür ve bu kokuyla uzaklaştırılır.

Sandal Ağacı: Uzak Doğu'da Sandal ağacı yağı çoğunlukla, cinsel enerjiyi artırmak ve eşle birleşmeyi ruhsal düzeylere çıkarmak için kullanılır. Hayal gücünü artırır ve yaratıcı bir şekilde aktif olmanın mutluluğunu uyandırır. Sandal ağacı yağının titreşimleri, tüm düşünme, hissetme ve hareket etme düzeylerinde ruhsal enerjileri birleştirir.

İkinci Chakra İle Yapılan Yoga Şekli

Tantra Yoga: Tantra doğayı, görünen dünyayı hiç bitmeyen bir Yaratılış dansı yapan Shakti ile Shiva'nın erkek ve dişi enerjileri arasındaki bir oyun olarak görür.

Tantra'da, bu "kozmik cinsellik" ile birleşmeye, duyuların açılması, cinsel deneyimin arındırılıp yükseltilmesi ve yaşamı kabullenme ile ulaşılır.

Share on Google Plus

About Bursa Bioenerji

Bursa Bioenerji, Refleksoloji, Masaj Uygulamaları | 0 543 325 46 12
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 yorum:

Yorum Gönder