Yandex.Metrica XI. Üçüncü Chakra | Chakra El Kitabı | S.Sharamon - B.Baginski | Bioenerji, Refleksoloji, Masaj | 0 543 325 46 12

XI. Üçüncü Chakra | Chakra El Kitabı | S.Sharamon - B.Baginski

XI. Üçüncü Chakra

XI. Üçüncü Chakra  Chakra El Kitabı  S.Sharamon - B.Baginski


Manipura Chakra, Solar Pleksüs Chakrası (Güneş Sinirağı Chakrası), Göbek Merkezi, Dalak, Mide ve Karaciğer Chakrası terimleri de kullanılır.

XI. Üçüncü Chakra  Chakra El Kitabı  S.Sharamon - B.Baginski


Üçüncü chakra, göbeğin iki parmak kadar üstündedir. Öne doğru açılır.

Üçüncü Chakra İle İlgili Özellikler

Renk: Sarıdan altın rengine kadar çeşitli nüanslar

İlgili Unsur: Ateş

Duyu: Görme

Sembol: 10 yapraklı lotus

Temel İlke: Varlığın şekillenmesi

Bedendeki İlgili Bölgeler: Sırtın altı, karın, sindirim sistemi, mide, karaciğer, dalak, safra kesesi, otonom sinir sistemi.

İlgili Salgı Bezi: Pankreas (karaciğer)

Pankreas, besinlerin sindirilmesinde önemli bir rol oynar. Karbonhidrat mekanizmasını ve kandaki şeker miktarını ayarlayan insülin hormonunu salgılar. Pankreas tarafından salgılanan enzimler yağ ve protein dengesi için önemlidirler.

İlgili Astrolojik Burçlar ve Gezegenler

Aslan/Güneş: Sıcaklık, güç, bolluk, takdir toplamak, güç ve toplumsal mevki için uğraşma.

Yay/Jüpiter: Yaşam deneyimini kabullenme, gelişim ve genişleme, sentez, bilgelik, bütünlük.

Başak/Merkür: Sınıflandırma, analiz, itaat, nefsini yenerek hizmet etme, kendini adama.

Mars: Enerji ve faaliyet, eylem iradesi, öne çıkarma.

Üçüncü Chakra'nın Amacı ve İşlevi

Üçüncü chakra birçok şekilde adlandırılır. Buna bağlı olarak, yeri hakkında çeşit çeşit düşünceler vardır. Aslında söz konusu olan, birkaç ikincil chakraya sahip temel bir chakradır, fakat işlevsel olarak birbiriyle çok sıkı ilişki içinde olduklarından, tek bir chakra olarak düşünülebilir. Yani üçüncü chakranın işlevleri oldukça karmaşıktır. İlgili unsuru ateştir ve ateş ışığı, sıcaklığı, enerjiyi ve aktiviteyi temsil eder, ruhsal düzlemdede saflaşmayı gösterir.

Bir adıyla Güneş Sinirağı Chakrası güneşimizi, güç merkezimizi temsil eder. Burada, eterik bedenimizi besleyen, oradan da fizik bedenimizi canlandıran ve yaşatan güneş enerjisini emeriz. Üçüncü chakrada insanlarla ve maddi dünyayla ilişki içine gireriz. Bedenimizin duygusal enerji yaydığı bölgesi buradadır. Başkalarıyla ilişkilerimiz, hoşlandıklarımız ve hoşlanmadıklarımız ve uzun süreli bir ilişkiye girme yeteneği, hep bu merkezden kontrol edilir.

Sıradan bir insan için, üçüncü chakra kişiliğin temelini temsil eder. Burada toplumsal kimliğimizi buluruz ve kişisel otoriteye, başarı ve güç isteğiyle ya da toplumsal kalıplara uyum sağlayarak bu kimliği desteklemeye çalışırız.

Üçüncü chakranın en önemli görevi, bilinçli olarak, yaratıcı enerjisini kontrol ederek ve kullanarak düşük chakraların arzularını ve isteklerini saflaştırmaktır. Bunun sonucunda tüm varlık düzeylerinde mümkün olan en üst dereceye ulaşılarak, yüksek chakraların ruhsal zenginliği maddi dünyada görülebilir.

Üçüncü chakra, isteklerimizin ve arzularımızın merkezi, duyguların taşıyıcısı olan astral bedene doğrudan bağlıdır. Burada düşük chakraların yaşamsal arzuları, istekleri ve duyguları sindirilir, daha doğrusu, yüksek enerji kalıplarına dönüştürülür ve yüksek chakraların enerjisiyle bağlantı koparılmadan varlığımız şekillenir.

Bedensel olarak karşılık geldiği bölge karaciğerdir. Karaciğer, sindirim sistemi ile bağlantı halinde, alınan yiyeceğin yararlı olanını yararsızından ayırarak ve yararlı olanı da, bedenin uygun bölgelerine geçmeden önce kullanılır maddelere dönüştürerek görevini tamamlar.

Duyguların, isteklerin ve deneyimlerin kabullenilip bütünleştirilmesi, üçüncü chakranın rahatlayıp açılmasına yardımcı olur. Bu şekilde içimizdeki ışık artırılıp yaşamdaki durumumuz aydınlatılır.

Genel ruh halimiz, önemli ölçüde, içimizde parlamasına izin verdiğimiz ışığın miktarına bağlıdır. Üçüncü chakra açıldığında, kendimizi, aydınlanmış ve neşe dolu hissederiz. Engellendiğinde ya da bozulduğunda ise kasvetli ve dengesiz hissederiz. Aynı anda, içimizdeki duyguları dünyaya yansıttığımız için, yaşam bize parlak yada karanlık gelir. Görüşümüzün açıklığını ve gördüğümüzün niteliğini belirleyen, içimizdeki bu ışık miktarıdır.

Bu chakra, iç bütünlüğü artırarak, yavaş yavaş entellektüel anlayışın sarı ışığını bilgelik ve bolluğun altın rengine dönüştürür.

Solar pleksüs chakra yoluyla öteki insanların titreşimlerini algılayıp ona göre tepki gösteririz. Kötü titreşimlerle karşılaştığımızda üçüncü chakranın ani daralması, bizi muhtemel tehlike konusunda uyarır. İçimizdeki ışık, bedenimizi bir kalkan gibi saracak kadar güçlü olduğunda, bu geçici korunma mekanizması, gereksiz hale gelir.

Uyumlu Çalışma

Sorun yaratmayan, uyumlu ve açık bir üçüncü chakra, benliğinizde, genel olarak hayata ve yaşamdaki yerinize dair bir huzur ve iç denge duygusu yaratır. Kendinizi tamamiyle kabullenebilirsiniz ve başkalarının duygularına ve karakter farklılıklarına önem verirsiniz.

Duygularınızı isteklerinizi ve deneyimlerinizi kabullenme ve onları "doğru ışık" ile görme ve gelişiminizin gerekli bir parçası olarak tanıma yeteneğine sahip olursunuz. Böylece bütünlüğe ulaşabilirsiniz.

Tüm eylemleriniz, evrende ve insan varlıklarında geçerli olan kozmik doğal denge kanunlarına uyum gösterir. Eylemleriniz, sizin ve komşularınızın ruhsal ve maddi gelişimine katkıda bulunuyorsa, evrime de katkıda bulunuyor demektir. Işık ve enerji dolu olursunuz ve içinizdeki ışık bedeninizi de sarar. Sizi olumsuz titreşimlerden korur.

Eğer iç göz chakranız ve taç chakranız da açık ise, tüm görünen maddenin değişik ışık titreşimlerinden oluştuğunu farkedersiniz. İstekleriniz kendiliğinden gerçekleşir çünkü çevrenizdeki herşeyde bulunan ışık enerjisi ile yakından ilgili olduğunuz için aradığınız herşeyi kendinize çekersiniz.

Böylece, bolluğun sizin doğuştan gelen hakkınız ve ilahi mirasınız olduğu gerçeğiyle yaşarsınız.

Uyumsuz Çalışma

Üçüncü chakranız tek taraflı çalışıyorsa ya da kötü çalışıyorsa, kendi isteklerinizle ilgili herşeyi kendi dilediğiniz gibi idare etmek istersiniz. Egemen olmak için, iç ve dış dünyanızı denetlemeye çalışırsınız. Bunun yanında, bir iç huzursuzluk ve tatminsizlik yaşarsınız. Belki de çocukluk yıllarınızda ve erginliğinizde dışlanma duygusunu sık sık yaşadınız. Ve böylece kendi gerçek değerlerinizin farkına varamadınız. Sonuç olarak, içinizde bulamadığmız kabullenme ve tatmini, maddi dünyada arıyorsunuz. Yetersizlik ve eksiklik duygularını örtmek için her an aktif olma dürtüsü geliştirdiniz. İç berraklığa ihtiyacınız var ve olayları kendi haline bırakmakta ve rahatlamakta zorlanıyorsunuz.

Başkaları tarafından kabul edilme ve maddi mutluluk, sizin için çok önemli ve belki de bunları elde etmekte oldukça başarılısınız.

Hiç birşeyin imkansız olmadığını düşündüğünüzden, arzu etmediğiniz ya da sizi rahatsız eden her duyguyu bastırıyorsunuz. Sonuç olarak, duygularınızı durduruyorsunuz. Fakat zaman zaman bu duygular, kontrol ve savunma duvarını sel gibi yıkıp doğru yönde kanalize edilmelerini imkansız bir hale getiriyorlar. Kolay üzülüyorsunuz, fakat bu çalkantılar uzun bir süre boyunca içinize attığınız öfkenin dışavurumudur.

Sonunda birgün siz de, maddi zenginlik ve tanınmak için uğraşmanın uzun süreli gerçek tatmin sağlayamayacağını kabul etmek zorunda kalacaksınız.

Yetersiz Çalışma

Üçüncü chakranın yetersiz çalışması, çoğu zaman, kendinizi üzgün ve kırgın hissetmenize yol açar. Her yerde engeller görürsünüz, arzularınıza ulaşmanızı önleyen engeller.

Kişiliğinizin özgürce gelişmesi belki de siz çocukken engellenmişti. Ana babanızın ya da öğretmenlerinizin gözünden düşmekten korktuğunuz için duygularınızı ifade etmeyi neredeyse tamamen engellediniz. "Sindirebileceğinizden" çok daha fazlasını bastırdınız. Şu anda, içinizde solar pleksüs chakranın parlak enerjisini söndüren ve kendiliğinden gelen güçlü eylemlerinizi ve duygularınızı sizden çalan "duygusal küller" yığılmış durumda.

Bugün bile boyun eğerek kabul ve takdir kazanmaya çalışıyorsunuz. Fakat elde edeceğiniz tek şey kendi yaşamsal arzularınızı ve duygularınızı dışlamak olacaktır. Zor bir durumla karşılaştığınızda, huzursuzluk ve belirsizlik hissediyorsunuz ya da öyle sinirleniyorsunuz ki, hareket ve davranışlarınız amaçsız ve isabetsiz oluyor.

Kendinizi yaşamdaki mücadeleden soyutlamayı tercih ediyorsunuz. Alışılmadık deneyimler sizi korkutuyor ve kendinizi hayatta kalmak için mücadele etme yeteneğinden yoksun hissediyorsunuz.

Üçüncü Chakrayı Temizlemenin ve Canlandırmanın Yolları

Doğayı Yaşamak

Güneşin altın rengi ışığı, solar pleksüs chakranın ışığına, sıcaklığına ve enerjisine uygun düşüyor. Eğer bilinçli olarak kendinizi onun etkisine açarsanız içinizdeki benzer özellikler canlanacaktır.

Güneş ışığıyla yıkanan olgun bir başak tarlasını izleyerek güneşin sıcaklığının ve gücünün sonucu olan belirgin bir bolluk duygusu yaşarsınız.

Bir ayçiçeğine baktığınızda, ortasındaki sarmal yapıları ve buradan çıkan yaprakların taşıdığı altın rengi ışığı görebilirsiniz. Bu doğal mandalayı seyretmeye dalarak, birliğin iç deneyiminde enerji ve neşe ile yayılan düzenli bir hareket olduğunu öğrenirsiniz.

Ses Terapisi

Müzik: Üçüncü chakra canlı ritmlerle harekete geçirilir. Armonik sesleriyle orkestra müziği solar pleksüs chakranın uyumlu kılınması için uygundur. Bu merkezdeki aşırı etkinlik durumunda, rahatlatıcı bir müzik sakinleşmenize yardım edecektir.

Ses: Açık bir "o" sesi solar pleksüs chakraya aittir ve Mi'den söylenmelidir. "o" sesi dışa doğru yönelen dairesel bir hareket yaratır. İç bütünlüğün dışa vurulmasını teşvik eder. "o", ayrıca kalp chakrasındaki "a" sesine dönüşür ve genişlik, bolluk ve neşeye yol açar.

Mantra: RAM

Renk Terapisi

Açık sarı üçüncü chakranın çalışmasına canlılık katar ve güçlendirir. Sarı renk sinirlerimizi ve düşüncelerimizi sağlamlaştırır. Fakat bununla birlikte başkalarıyla ilişkilerimizi ve etkileşimlerimizi de destekler. İç yorgunluk duygusuna karşı koyar, neşe ve keyifli bir rahatlık yaratır. Çok pasif ve hayalciyseniz, açık sarı, yaşamla aktif bir şekilde ilgilenmenize yardım eder. Üstelik, hem bedensel hem de ruhsal düzlemde sindirimi kolaylaştırır.

Altın rengi, psikolojik sorunlar ya da hastalık durumunda rahatlamaya yol açar. Zihinsel faaliyeti güçlendirir ve deneyimle gelişen bilgeliği destekler.

Değerli Taş Terapisi

Kaplan Gözü: Kaplan gözü iç ve dış görüşü arttırır. Zihnimizi keskinleştirir ve hatalarımızı görüp ona göre davranmamıza yardım eder.

Amber: Amber sıcaklık ve güven sağlar. Sahip olduğu güneş enerjisi daha çok neşe ve berrak ışık yoluna iletir. İçgörüler kazandırır ve bize, yaşamdaki benliğimizin farkına varmayı öğretir. Böylece amber, girişimlerimizde de başarılı olmamızı sağlar.

Organizmayı temizler ve arındırır, sindirim sistemini ve iç salgı bezlerini dengeler; son olarak karaciğeri temizler ve güçlendirir.

Topaz: Altın renkli topaz içimizi güneşin sıcak ışığı ve enerjisi ile doldurur. Bizi daha büyük bilinç, dikkat, berraklık, neşe ve canlılıkla zenginleştirir. Duygusal yükleri ve kötümser düşünceleri ortadan kaldırır. Bu endişe ve depresyonun üstesinden gelmenize yardımcı olur.

Topaz tüm bedeni güçlendirir ve destekler zihinsel ve fiziksel sindirime yardım eder.

Sitrin: Sitrin (bir çeşit sarı kuvars) genel bir mutluluk, sıcaklık, canlılık ve güven duygusu yaratır. Deneyimlerinizi sindirmenize yardım eder ve sezgisel algılarınızı bilinçli eyleme dönüştürür. Ayrıca iç ve dış bolluğu çekip hedeflerinize ulaşmanıza yardımcı olur.

Maddi bakımdan, zehirli maddelerin atılmasına yardım eder; sindirim sorunlarını ve şeker hastalığını iyileştirir. Ayrıca, kanı ve sinirleri canlandırır.

Aroma Terapisi

Lavanta: Lavanta yağının aşırı çalışkan üçüncü chakralarda sakinleştirici ve rahatlatan bir etkisi vardır. Hoş, sıcak titreşimleri engellenmiş duyguların sindirilmesine ve çözülmesine yardım eder.

Biberiye: Biberiye bitkisinden çıkarılan keskin kokulu yağ, özellikle yetersiz çalışan solar pleksüs chakralar için çok uygundur. Canlandırıcı ve ferahlatıcı etkisi hareketsizliğin üstesinden gelmenize yardımcı olur ve harekete hazır olmanızı sağlar.

Bergamut: Bergamut ağacının meyvelerinden cıkarılan yağın titreşimleri, içlerinde büyük miktarda ışık barındırırlar. Taze, limona benzeyen kokusu, yaşam enerjimizi güçlendirir ve bize özgüven verir.

Üçüncü Chakra İçin Yoga Şekilleri

Karma Yoga: Karma Yoga davranışlarınızda bencillikten kurtulmanıza, artık bu eylemlerin olası sonuçlarını ve kişisel çıkarları düşünmemenize yardım eder. Karma Yoga yoluyla kendimizi İlahi irade'ye açarız ve hal ve hareketlerimizi, Yaratılış'ın ezeli, kozmik enerjisiyle uyumlu hale getiririz.

Share on Google Plus

About Bursa Bioenerji

Bursa Bioenerji, Refleksoloji, Masaj Uygulamaları | 0 543 325 46 12
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 yorum:

Yorum Gönder