Yandex.Metrica Alternatif Tedavi Yöntemi Refleksoloji ve Sağlığımıza 10 Faydası | Bioenerji, Refleksoloji, Masaj | 0 543 325 46 12

Alternatif Tedavi Yöntemi Refleksoloji ve Sağlığımıza 10 Faydası

Refleksoloji, vücudun diğer kısımlarında tedavi edici etkileri olan, eller, ayaklar veya kulaklar gibi belirli alanlara baskı yapılarak uygulanan alternatif bir tıp yöntemidir.

Vücudunuzun içindeki farklı sistemlere ve organlara karşılık gelen, ayak, el ve kulaklar boyunca uzanan ve çalışan refleks denilen birçok sinir ucu vardır.






Bu refleks noktalarına baskı yapılarak sıkışık olan sinir sistemi ve enerji yolları uyarılır. Bu da, tekabül eden organın işleyişini arttırır.

Refleksoloji akupunktur kadar popüler olmasa da, eşit derecede etkili ve bütüncül bir tedavi yöntemidir.

Refleksolojinin hastalıkları kesinlikle tedavi etmesi gibi bir iddiası yoktur. Aksine, vücudun doğal iyileşme dengesini geri kazanmasına yardımcı olur, ağrı, sıkıntı ve psikolojik belirtilerden rahatlama sağlar.


İşte refleksoloji yöntemi ile tedavi edilebilir 10 rahatsızlık.

1. Depresyon


Depresyon reaktif veya klinik olmak üzere iki çeşit olabilir. Klinik depresyon vücudundaki düzensiz kimyasal ve hormon aktivitesinin bir sonucudur. Reaktif depresyon ise kişisel acılar ve sıkıntılar gibi bir dış etkenden kaynaklanır.

Örneğin, vücuttaki serotonin hormonunun düşük seviyede seyretmesi klinik depresyona neden olabilir. Mutluluğu teşvik edici hormon olan serotonin, beyindeki nöronlar tarafından salgılanır.

Beyin reflekslerinin bulunduğu ayak üstüne masaj yaparak serotonin üretimini arttırabilirsiniz. Bu egzersizi bir oturuşta en az üç kere tekrarlayın.

Hipotalamus, hipofiz, epifiz ve adrenal bezler de depresyonda etkili bir rol oynamaktadır. Ayakları üzerinde ki bu refleks noktalarını uyarmak durumu hafifletmeye yardımcı olabilir.

2006 da Hemşirelik Kore Akademisi Dergisinde yayımlanan bir çalışmada, altı hafta boyunca evde kendi kendine ayak refleksolojisi uygulanan 46 orta yaşlı kadınlarda depresyon ve stresin önemli ölçüde azaldığı bildirilmiştir.

2. Mide Bulantısı


Refleksoloji mide bulantısının belirtilerini azaltmaya yardımcı olabilir.

Dünya genelinde ki hastane ve darülaceze merkezlerinde, çeşitli kanser bölümlerindeki kanser hastalarında, bulantı ile mücadele için terapötik tedavi olarak refleksoloji kullanılır.

Meme kanseri olan 16 kişi üzerinde 24 gün boyunca ayak refleksolojisi uygulanmış ve sonuçta bulantı, kusma ve yorgunluk belirtilerinin azaldığı gözlemlenmiştir.

Bulantı belirtilerinden kurtulmak için resimdeki noktaya bastırarak dairesel bir hareketle masaj yapın.

3. Kireçlenme & İltihaplı Romatizma


El ve ayak refleksolojisi eklem hasarını en aza indirir ve anksiyeteyi azaltır. Kireçlenme ve iltihaplı romatizmanın ağrılı belirtilerini hafifletmeye yardımcı olur.

Kireçlenme (Osteoartrit) özellikle eller, dizler, omurga ve kalçada görülen eklem ağrısı ile karakterize bir hastalıktır. İltihaplı romatizma ise uzun vadeli hareketsizlik ve özürlülük ile karakterize, eklem iltihabına neden olan otoimmün bir hastalıktır.

Bu refleksoloji yöntemi ile omurga, diz, kalça, üst kol, dirsek, sakroiliak eklemi, ayak bilekleri, boyun ve omuz reflekslerinin işleyişini teşvik edebilirsiniz.

Böbrek üstü bezi bağışıklık ve inflamasyon düzenleyen kortikosteroid hormonları salgılar. Ayak topuğu altındaki resimde görülen yere yapılan masaj ile böbrek üstü bezi refleksleri uyarılır.

4. Hipertansiyon / Yüksek Tansiyon


Hipertansiyon Avrupa da 70 milyondan fazla yetişkini etkileyen, kalp krizi, felç, böbrek hastalığı ve kalp yetmezliğine neden olabilen bir hastalıktır.

Bu teknik ile diyafram refleksleri rahatlatılarak daha iyi nefes alıp verilmesi teşvik edilir. Böylece vücut gevşer, kan basıncını düzenleyen tiroid ve hipofiz bezi refleksleri teşvik edilir ve tansiyon normale döner.

Böbrek üstü bezi de adrenal refleksleri uyarıcı etki yaparak vücudun dolaşım sistemini düzenler. Doğal olarak tansiyonu düzenler.

Hipertansiyon kalp, karaciğer, böbrek ve akciğerlere doğrudan zarar verir. Resimdeki noktaya baskı yaparak masaj yapın ve tansiyonunuzun normal seviyelere inmesini sağlayın.

5. Adet Sancısı


Tüm dünyadaki kadınlar adet dönemindeki sancılardan müzdarip olmuşlardır.

Ayak ve el refleksolojisi ile bu dönemdeki sancıların önüne geçebilirsiniz. Yürüyerek ayak baş parmağına masaj yapabilir ve yumurtalık, rahim hastalıklarına yakalanma riskinizi azaltabilirsiniz.

Resimde gösterilen yere yapılan masaj adet dönemindeki aşırı kanamanın da önüne geçebilir.

6. Uykusuzluk

Uykusuzluk yaşam kalitesini ciddi bir şekilde etkileyen tıbbi bir durumdur. Uygun bir uyku, rutin vücut süreçlerinin normal işleyişi için gereklidir.

Uykusuzluk çekenler rahat uyumak için refleksoloji tekniklerini kullanabilir. Epifiz bezi melatonin hormonu salgılar ve buda uykuyu teşvik eder. Ayak ve ellerde ki epifiz bezi reflekslerini uyarıcı hareketler yapılarak bu bez aktive edilir ve melatonin üretimi teşvik edilir.

Diyafram refleks noktalarını uyararak daha iyi nefes alıp verilir ve vücut rahatlayarak uyku kalitesi gelişir.

7. Migren


Migren kafanın ya tek tarafında yada her iki tarafında görülen yakıcı bir ağrı anlamına gelir. Genellikle mide ağrısına migren de eşlik eder.

Zamanla, migren, uzun vadede zararlı olan aspirin gibi ilaçlara bağımlılığı artırabilir.

Elde omurgaya başa ve beyne giden refleksler vardır.

Resimde gösterilen noktaya masaj yaparak omurganızı dinlendirebilirsiniz.

Gevşeme ve doğru kan dolaşımını uyarmak, ayrıca kafa / beyin reflekslerini uyarmak için her parmağın üstüne masaj yapın.

8. Soğuk Algınlığı


Soğuk algınlığı çağımızın en popüler rahatsızlıklarından biridir. İnsanları çoğusu bu hastalığa günlük faaliyetler sırasında yakalanır. Bu hastalığın tedavisi için kullanılan ilaçlar kısa süreliğine rahatlama sağlarken düzenli kullanımı bağımlılığa neden olabilir ve buda çok zararlıdır.

Refleksoloji, soğuk algınlığı semptomlarını hafifletmek için denenmiş bir tekniktir. Ayak tabanında bulunan solunum refleksleri uyarılarak öksürük ve balgam azaltılabilir.

Boğaz refleksinin de uyarılması bu yönde rahatlama sağlar. Ayrıca yürürken başparmakta bulunana sinüs refleksleri de harekete geçer.

2010 yılında Akupunktur Dergisinde yayınlanan bir çalışmada, soğuk algınlığından muzdarip olan 10 gönüllü kadın üzerinde yapılan refleksoloji tedavisi sonrası daha hızlı iyileşme yaşandığı ortaya konmuştur.

9. Astım


Refleksoloji astımı rahatlatmak için kullanılabilecek harika bir tamamlayıcı tekniktir. Ellerde ve ayaklarda bulunan akciğer refleks noktaları, öncelikle parmak yürüyüş yoluyla teşvik edilmelidir.

Ayrıca, doktorlar astım krizi yaşayan hastalara adrenalin reçete ederler. Böbrek üstü bezi doğal adrenalin üretir buda astımı hafifletmeye yardımcı olabilir. El ve ayaklar üzerindeki bu bezi uyarıcı refleksler harekete geçirilerek hastalıktan rahatlama sağlanabilir.

Not: Refleksoloji astım için büyük bir alternatif tedavidir, şiddetli astım atakları yaşıyorsanız kesinlikle tıbbi yardım alın.

10. Kadın ve Erkekte Görülen Kısırlık


Refleksoloji hem erkek hemde kadınlardaki kısırlığın tedavisinde etkili bir teknik olabilir.

Refleksoloji alanında ki son gelişmeler, el ve ayak refleksolojisinin kullanımının, kadınlarda rahim gibi üreme organı refleksleri ve erkeklerde prostat ve testis reflekslerini uyardığını ve gebelik ihtimalini artırdığını ortaya koymuştur. Ayrıca bu yöntemin libidoyu artırdığı düşünülmektedir.

2008 yılında Doğurganlık ve Kısırlık dergisinde yayınlanan bir çalışmada, ayak refleksolojisinin 26 kadından 11’inde, yüzde 42 oranında yumurtlamayı arttığını belirtiyor.

Önemli İpuçları
  • Refleks noktalarına en az 30-60 saniye süreyle masaj yapmak tavsiye edilirken, acı ve rahatsızlık yoğunluğuna bağlı olarak, daha uzun bir süre de masaj yapılabilir.
  • Evde yapacağınız refleksoloji için ısı büyük bir rahatlatıcı ve yardımcıdır. Kendinize refleksoloji yapmadan önce ayaklarınızın altına 10 dakika boyunca bir ısıtma pedi koyun. Alternatif olarak, sıcak bir duştan sonra refleksoloji yapabilirsiniz.
  • Hızlı hareketler ile refleksoloji yapmadan önce ayaklarınıza veya ellerinize esansiyel yağlar ile yada krem ile hafif bir masaj yapın.
Kaynak: http://www.top10homeremedies.com/news-facts/10-health-benefits-of-reflexology.html

Share on Google Plus

About Bursa Bioenerji

Bursa Bioenerji, Refleksoloji, Masaj Uygulamaları | 0 543 325 46 12
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 yorum:

Yorum Gönder