Yandex.Metrica VII. Chakraların Durumlarının Belirlenmesi | Chakra El Kitabı | S.Sharamon - B.Baginski | Bioenerji, Refleksoloji, Masaj | 0 543 325 46 12

VII. Chakraların Durumlarının Belirlenmesi | Chakra El Kitabı | S.Sharamon - B.Baginski

VII. Chakraların Durumlarının Belirlenmesi

VII. Chakraların Durumlarının Belirlenmesi  Chakra El Kitabı  S.Sharamon - B.Baginski


Bu kitap chakralarınızın kendi aralarında uyumlu hale getirilmesi ve açılması için bir takım yöntemler gösterdiğine göre, hangi chakraların tıkanık ya da dengesiz olduğunu öğrenmek isteyebilirsiniz. Bu özel bilgiler olmadan da, burada anlatılan tüm terapi yöntemlerini, chakralarınızı uyumlu bir hale getirmek için uygulayabilirdiniz. Fakat örneğin iki chakranızın iyileşmeğe diğerlerinden daha ihtiyacı olduğunu anlamışsanız, buna bağlı olarak onlara gereken ilgiyi göstermelisiniz.

Chakralarınızın durumunun farkına varmak, kendinizi daha iyi tanımanız için büyük bir fırsat sağlar. Bunda etkili olan, başkaları değil, sizsiniz. Elbette diğer insanlara neler yaşadığınızı anlatabilirsiniz, fakat buradaki düşünce başkalarını değiştirmek değil, kendimizi tanımak ve özgürleştirmek, sonra da mümkünse karşınızdakini, sevgiyle, kendini tanıma yoluna yönlendirmektir.

Chakraların durumunu teşhis etmenin birkaç farklı yöntemi var. Birinden yararlanmaya karar verdikten sonra, kendinizdeki ve başkalarındaki chakra sistemini tanıyabilirsiniz.

1- Bu kitap, her bir chakranın açıklanması yanında, hangi chakranın ötekilerle, ve genel bünyenizle uyumlu, hangisinin uyumsuz çalıştığını belirlemenize yardımcı olacak bilgiler de veriyor. Bu yolla herkes, kısa zamanda sorunlu bölgelerini belirleyebilir. Bilgileri size sunarken, chakra bozukluklarını etkilerini kasıtlı olarak abarttık. Böylece, bazı eğilimleri daha kolay tanıyacağınızı umuyoruz. Bu yazıları okurken şunu aklınızdan çıkarmayın ki, herkes aynı şekilde etkilenmeyecektir. Metnin bazı parçaları derin bir etki yaratabilir, hatta işinize karışıldığı duygusuna kapılabilirsiniz. Niyetimiz kesinlikle bu değil. Tek isteğimiz kendinizi açıkça görüp tanımanıza yardım etmek. Eğer bazı açıklamalar size uyuyorsa, bir an durup düşünmenize neden olabilir. Lütfen bu açıklamaları suçlama olarak görmeyin. Niyetimiz sizi incitmek değil, farkındalık kazanmanıza yardımcı olmak. Fakat şu da hatırlanmalıdır ki, kendini tanıma her zaman hoş değildir. Buna rağmen karanlık yönlerimiz aydınlatılmayı bekliyor çünkü özgürleşmenin tek yolu bu ve kendini bilme yolu gerçekten izlemeye değer bir yoldur. Bunun için de, kendi kendinize chakralarınızla kişiliğinizi uyuma kavuşturma ve tedavi yöntemleri gerekiyor.

2- Chakralarımızı analiz etmenin bir başka yolu da, alışılmadık stres ya da şok durumlarında chakraların tepkilerini yakından incelemek. Belki siz de, zor koşullarda her zaman şikayet ettiğinizi farketmişsinizdir. Örneğin, kök chakrası yeteri kadar iyi çalışmıyorsa, baskıya maruz kaldığınızda ayaklarınızın yerden kesildiği veya altınızdaki zeminin çekildiği duygusuna kapılabilir, ya da ishal bile olabilirsiniz. Diğer taraftan, kök chakranız aşırı çalışıyorsa, benzer koşullarda öfke ya da saldırganlık duyguları ile karşılaşabilirsiniz. İkinci chakranın yetersiz çalışması endişe duygularına yol açar; aşırı çalışması halinde ise duygularınızı kontrol edemezsiniz. Üçüncü chakraya gelince, bunun iyi çalışmaması sonucu kendinizi güçsüz hissedersiniz ve bu; baskı altında, kendini mide bulantısı ya da sinirlilik şeklinde gösterebilir; aşırı çalışmasının sonuçları ise belirgin bir öfke ve bir durumu aşırı faaliyet (kıpır kıpır olma) ile kontrol etme çabası şeklinde ortaya çıkar. Belli bir durum karşısında kalbinizin hopladığını hissediyorsanız kalp chakranızın fonksiyonları bozulmuş demektir. Başka bir durumda, nabzınız kuvvetle atıyorsa, bunun nedeni kalp chakranızın genel bir yetersizliği olabilir. Boğaz chakrasının az çalışması boğazınızda bir şeylerin tıkandığını hissettirebilir ya da genel anlamda bastırılmış bir duyguya yol açabilir ki, bu durumda kekelemeye başlarsınız ve başınız boynunuzdan itibaren titremeye başlar. Hiperaktivite (aşırı hareketli olma) halinde ise, bu durumdan kurtulmak için düşünmeden bir sürü söz söylersiniz. Son olarak, stres ya da şok durumunda net düşünememe, iç göz (üçüncü göz) chakrasının yetersiz çalıştığını, baş ağrıları ise aşırı çalıştığını gösterir.

Böyle tepkiler her zaman enerji sistemimizdeki zayıf noktalarda ortaya çıkar. Dikkatli gözlem, gözlerimizin açılmasına yarar.

3- Bedenin görünümü ve beden dili de hangi chakraların tıkalı olduğunu belirlemekte kullanılabilir. Bedenimiz, sübtil enerji yapılarımızın aynasıdır. Ortaya çıkabilecek anormal bedensel özellikler, eğrilikler, şişlikler, gerginlik ya da güçsüzlük şeklinde olabilir. Bu şekilde, söz konusu chakra ile bunların meydana geldiği vücut bölgesi arasındaki ilişkiyi belirlemek mümkün olur. Çok zorluk çekmeden bir insanın zihinsel resmini kafamızda canlandırabilmemizin nedeni görünümlerdeki farklılıklardır. Bir kişi hakkındaki düşüncemiz chakranın durumuyla da açıklanabilir ve bize yararlı bilgiler sağlayabilir. Tüm enerjilerini şeklen daha zayıf olan alt bölgelere değil, bedenin üst bölgelerine toplamış insanlarla karşılaşıyoruz. Başka insanlarda bunun tam tersini görmek mümkün. Bunu aklınızdan çıkarmadan, aynadaki ya da fotoğraflardaki görüntünüze bilinçlice bakın. Örneğin, insan sesi, kişinin boğaz chakrasının durumu hakkında önemli ipuçları verebilir.

Eğer bununla birlikte kronik (müzmin) ve akut (ani ortaya çıkan) belirtileri de düşünürseniz, kısa zamanda hangi chakraların kusurlu çalıştığını görüp onları iyileştirmeye başlayabilirsiniz.

Kitaptaki her chakra bölümünde, chakralar ile organlar ve bedenin bölgeleri arasındaki bağlantılar tüm ayrıntılarıyla verilmiştir. Bu bilgileri kullanarak bozuklukların nerede toplandığını belirleyip bunları düzeltmek için seçeceğiniz terapiyi uygulayabilirsiniz.

4- Dördüncü bir imkan olarak, çoğu terapistin kullandığı özel bir testten bahsetmek istiyoruz. "Kineziolojik test" olarak bilinen bu yöntem, "Dokunma yoluyla sağlık" yönteminin bir parçası olarak geliştirilmiştir. Kendi üzerinizde denemeyi düşünüyorsanız, yardımcı birine ihitiyacınız olacak.

Test şöyle yapılıyor. Sağ elinizi bir chakranın üzerine koyun ve sol elinizi bedeninizden öteye bir dik açı yapacak şekilde uzatın. Şimdi diğer kişi size hazır olmanızı söyleyecek ve siz kolunuzu eski pozisyonunda tutmaya çalışırken, partneriniz bileğinize baskı yaparak kolunuzu aşağı indirmeye çalışacak. Eğer chakra uyumlu ve doğru çalışıyorsa, uzattığınız kolunuz açıkça güçlü bir direnç gösterecektir. Fakat denediğiniz chakra düzgün çalışmıyorsa, bu, bir direnç eksikliği şeklinde kendini gösterecek, partneriniz az bir çabayla kolunuzu bastırabilecektir.

Bu yöntemi kullanarak kök chakradan taç chakraya kadar tüm chakraları deneyebilir ve böylece her chakranın enerji durumu hakkında bir fikir edinebilirsiniz.

Kol denemesinde, kolun zayıf tepki göstermesi ilgili chakradaki eksikliği gösterecektir. Bu testi, meydana gelmiş değişiklikleri belirlemek için ileride tekrarlayabilirsiniz. Eğer chakra sistemi engellerden kurtulmuşsa, kol denemesinin sonucu, yedi chakranın hepsi için de "güçlü" olacak ve her durumda, kolu bastırma çabası açık bir dirençle karşılaşacaktır. Kolu yormamak için, her chakranın denenmesinden sonra dinlenmek tavsiye edilir.

Kineziolojik Kas Testi

Özel olarak yapılmış bir kineziometrenin verdiği sonuçlara göre, "güçlü" bir direnç, aşağı doğru baskıya karşı yaklaşık 20 kg. lık bir kuvvete karşılık geliyor (Genelde 8 kg. lık bir baskı kolu indirir). Elbette burada bireyin kuvveti önemli bir faktör. Fakat vücut özellikleri ya da bedensel kuvveti bir yana bırakırsak, gerçek şu ki, her iki partner de "güçlü" ve "zayıf" arasındaki ayrımı kolayca yapabilecektir.

Bu testin değişik bir çeşidinde, sol el denenen chakranın üzerine koyulurken, sağ elin baş ve işaret parmaklarına baskı yapılır. Deneme arkadaşınız şimdi komutu verdikten sonra baş ve işaret parmaklarını ayırmaya çalışacak. Bu zor yapılırsa söz konusu chakra sağlamdır; direnç zayıfsa, chakra bir şekilde rahatsızlanmış ve ilgi gösterilmesi gerekiyor demektir.

Bazen bu testi kendi kendine uygulayan kimselerle karşılaşıyoruz. Bunun için zihin belirli bir chakraya yoğunlaşmışken bir ellerinin baş parmağı ile işaret parmağına bastırarak ayırmaya çalışıyorlar. Testin bu şekli de, doğru çalışmayan chakraları açıkça gösterebiliyor. Eğer baş parmak ile işaret parmağı kolayca ayrılabiliyorsa, durum "zayıf" demektir. Eğer baş parmakla işaret parmağı kapalı duruyorsa chakranın durumu "güçlü" ve sağlıklıdır. Elbette bu kineziolojik testlerde güvenilir sonuçlara ulaşabilmek için biraz alıştırma yapmak gerekiyor. Yine de yöntemler kusursuz ve güvenilir bir biçimde, hangi chakraların uyumlu hale getirilmesi gerektiğini gösteriyor.

5- Chakraların durumunu yükseltmek için, "içe bakış" dediğimiz bir yöntem var. Bu, çoğu kişi için enerji sistemleriyle bağlantı kurmanın en kolay ve çabuk yolu.

Birkaç dakikalığına dingin bir meditasyon haline geçiyoruz ve sonra "iç gözlerimiz" ile her chakranın durumu hakkında bir fikir edinmeye çalışıyoruz. Burada yine sistematik olarak alttan başlayıp chakralardan teker teker geçiyoruz. Çoğu insan bu şekilde renk değişimlerinden chakraların durumunu anlayabilir. (Çeşitli renklerin anlamları ileride ayrıntılı olarak açıklanacaktır. Bu renklerden herhangi bir sapma, bir işaret olarak düşünülmelidir) Bazı insanlar bunu yaparken bazı şekiller görürler. O yüzden, gördüğünüz şekillerin yuvarlak ve dengeli ya da girintili çıkıntılı olup olmadığına dikkat edin. Bazı insanlar da chakralarının durumunu boyutları ve parlaklıklarıyla tanımlarlar. Sık sık, bu görüntülerin çeşitli bileşimleri algılanır. Chakraları değerlendirmenin tüm yöntem ve ölçütleri belirli bir miktar deneyim gerektiriyor ve güvenilir anlaşılır sonuçlar çıkarabilmek için tekrar tekrar alıştırma yapılması gerekiyor.

6- Zamanla daha çok insan, enerji hallerini sübtil bedenlerinden, elleriyle "hissederek" anlama yeteneklerini geliştiriyorlar. Bu yöntem, chakraların bulunduğu, kendi eterik bedenimizin enerji örtüsünde belli bir titreşim hissedebilmenizi sağlıyor. Bu titreşim su altındaki hareketlere benziyor. Boşluklar ve darbeler kadar pürüzler de hissedebiliyorsunuz. Kendi bedenimizde ya da başka insanların, havanların ve bitkilerin bedenlerinde meydana gelen değişimleri yavaş yavaş ellerimizle hissetmeye çalışıyoruz. Bu arada doğru sonuçlar elde etmek için tekrarlanan alıştırmalar yine çok önemli. Bunların öğrenilebileceği bir çalışma grubuna katılmanızı öneriyoruz.

7- Chakraları değerlendirmenin en kestirme yolu, auraları görme yeteneğini kullanmaktır, fakat çok az insan bu yeteneğe sahiptir. Bu yolla "gören" kişi kendi içindeki ve başkalarının içindeki enerji olaylarını ve süreçleri doğrudan tanımlayabilir. Chakraları görerek, var olan ruhsal (spiritüel), psişik ve maddi ilişkileri tanıyıp değerlendirebilir. Bu yeteneklere sahipseniz, gördüklerinizi doğru yorumlamak çok önemli olacaktır ve bu da çok fazla alıştırma, deneyim ve doğru gözlemleme yeteneği gerektirir. Seminerlerden veya bu konudaki kaynaklardan çok şey öğrenebilirsiniz.

Bu yeteneğe sahip olup olmadığınızdan emin değilseniz, kendinizi şöyle deneyebilirsiniz. Hiç ışık geçirmeyen bir odada oturun. (Ne çeşit bir yer olduğu önemli değil, örneğin Bodo ilk deneylerini bir sığınakta yaptı önemli olan tek şey hiçbir şekilde ışık girmemesi). Önce sessizlik içinde birkaç dakika geçirerek başlayın. Başlangıç nesneleri olarak kendize yakın tutacağınız ya da elinizde tutacağınız birkaç kristal taş yeterli olacaktır. Eğer kristalden yayılan belli sübtil enerjileri algılama yeteneğine sahipseniz, görsel bir altıncı hisse karşı eğiliminiz var demektir. O anda hiçbir etki hissetmeseniz bile hemen vazgeçmeyin, çünkü bazı durumlarda bu yeteneğin de kendini gösterebilmesi için eğitilmesi gerekiyor. Bu deneme sırasında kendinizi zorlamaya ya da bastırmaya çalışmayın. Hiç çaba göstermeden bırakın olsun. Eğer bir kişinin enerji bedenini görmek istiyorsanız, mümkünse onu karanlık bir fonun önüne oturtun. Birkaç metre öteden, kişinin üstüne ve yanlarına bakın, çünkü enerji halkası, yani aura buralarda görünür. En iyi sonuçlar, bir meditasyon halinde elde edilir. Bunun için zaman harcayın. Göreceğiniz ilk şey, maddi bedeni parlak bir enerji kalkanı şeklinde çevreleyen eterik beden olacaktır. Gerekli alıştırmalardan sonra astral bedenin renklerini ve şekillerini algılayabileceksiniz. Statik, hareketsiz renk şekilleri görmeyi beklemeyin, çünkü sübtil enerjiler parlak yarı saydam ve sürekli hareket halindedirler. Temel olarak, bu enerji yapılarındaki uyumlu şekiller de kişinin sorunlu bölgelerini gösterir.

Eğer kendi auranızı görmek istiyorsanız, bu yöntemi bir boy aynasının önünde uygulayın. Fakat çoğu insan için başka birinin enerji yayılımını görmek daha kolaydır.

Ayrıca, koyu mor renkli ve ışık geçirmez özel aura camları da kullanabilirsiniz. Fakat bu camlar yardımcı aletler olarak düşünülmeli. Her kullanıcının otomatikman sübtil düzlemlere girmesini sağlamasa da ilk çabalarımızda bize gerçekten yardım edebilirler. Onlarla, özellikle açık havada çok iyi deneyimlerimiz oldu.

Bugün daha çok insanın, yüzlerce kilometre öteden, bir kişinin chakralarını ve enerji bedenini değerlendirme yeteneğine sahip olduğunu görüyoruz. Aslında bu, yardım isteyen kişinin fotoğrafıyla ya da telefonla da yapılıyor. Birçok insan böyle yöntemleri inandırıcı bulmuyor, fakat çoğu kez bizimle gerçekten ilgilendiklerine tanık olduk.

Böyle olağanüstü olaylara inanmakta zorluk çekiyorsanız, radyo veya televizyonun yapabildiklerini bir düşünün. Sözcükler ve resimler görünmez bir şekilde büyük mesafelere yayımlanabiliyor. Pratikte, telsiz bilgi iletimi de dahil, teknolojideki tüm ilerlemeler aslında doğada var olan olgular.

Eğer akla yakın bulmuyorsanız belli yöntemleri ve olasılıkları reddetmekte özgürsünüz. Biz herşeye rağmen, chakraları değerlendirmek için başka yöntemler de göstereceğiz.

8- Bir kişinin chakra fonksiyonlarını tanımlamanın bir başka yolu, o kişinin deneyimlerini ve duygularını kendi chakramızda hissetme yeteneğini kullanmaktır. Bunun için, terapist hastanın enerji bedenine girer. Çoğu terapist, bu yöntemi uyguladıktan sonra kendini karşısındaki hasta gibi hisseder. Bu yüzden bu yöntemi pek önermiyoruz.

9- Birçok geleneksel Asya metinlerinde chakraların baskın çalışmaları için çeşitli özelliklerinden söz edilir. Bu alanda uyku alışkanlıklarımız özel bir öneme sahiptir.

Eğer bir kişi çoğunlukla ilk chakrayla yaşıyorsa 10-12 saat arası uyuma ihtiyacı duyar ve tercih ettiği uyku posizyonu karın üstüdür. 8-1O saat uykuya ihtiyacı olanlar ve doğum öncesi pozisyonunda uyuyanlar daha çok ikinci chakralarıyla yaşarlar. Çoğunlukla üçüncü chakrayla yaşayanlar sırt üstü yatmayı tercih ederler ve 7-8 saat uykuya ihtiyaçları vardır. Dördüncü chakrası diğerlerinden daha çok gelişmiş biri genellikle sol tarafı üstüne ve 5-6 saat uyur. Eğer altıncı chakra açık, aktif ve baskınsa, kişi 4 saat uyku ve uyanıklık arasında geçirir. Böyle uyuma şekli beden uyurken iç bilincin devam ettiği bir haldir ve yedinci chakrası açık ve baskın olanlarda rastlanan dinlenme şeklidir. Tamamen aydınlanmış bir kimse, artık bilinen anlamda uyumaz, sadece bedenine dinlenme süreleri verir.

Burada anlatılan yöntemlerin yanında bir dizi teknik gelişmeden de yararlanabiliriz. Bunlar, bazı terapistlerin chakra analizi için kullandığı sarkaçlar, kehanet asaları ve Kirlian fotoğrafı olabilir. Kehanet asaları arasında "Biotensor"da denen sarkaç asa bu iş için özellikle uygundur. Bu aleti kullanarak, sarkaç gerçeğine uygun bir şekilde, chakraların durumunu tanımlayabilirsiniz. Sabit bir chakra onun geniş dairelerle salınmasına, hatta durmasına yol açabilir. Sonuçları açıkça değerlendirebilmek için bu alanda da alıştırma yapmak şart.

Kirlian fotoğrafı, bedenin bazı bölgelerinden yayılan enerjiyi fotoğrafta tespit etmeye ve renklendirmeye yarayan özel bir tekniktir. Son zamanlarda, Peter Mandel'in, Kirlian fotoğrafından çıkarak geliştirdiği "son nokta teşhisi" büyük ilgi görüyor. Artık çok sayıda tıp doktoru ve pratisyen bu bioenerjetik teşhis yöntemini kullanmaktalar.

Japonya'da, sübtil düzeyde teşhislere varmak için çok gelişmiş elektronik sistemler kullanılıyor, fakat doğanın bize verdiği bu yollarla meşgul oldukça, teknik aygıtların, özellikleriyle kendimizi sınırlıyoruz.

Eğer nihayet, burada anlatılan chakra değerlendirme yöntemlerinden birini seçerseniz belki de sizin ihtiyacınızı karşılayacaktır. Bunlardan birinde ustalaşmak aynı anda birkaç yöntemle acemice uğraşmaktan daha iyidir. Bu sayfalarda anlatılan bilgileri kullanmakta başarılı olmanızı diliyoruz.

Share on Google Plus

About Bursa Bioenerji

Bursa Bioenerji, Refleksoloji, Masaj Uygulamaları | 0 543 325 46 12
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 yorum:

Yorum Gönder