Masajla Organlara Yayılan Şifa: Refleksoloji
15:36
bursa masaj
,
bursa refleksoloji
,
masaj
,
masajla organlara yayılan şifa refleksoloji
,
refleksoloji
,
refleksoloji bursa
,
refleksoloji masajı
Edit
Stres, günlük hayatımızın önlenemez bir parçası. Bir dereceye kadar yaşam için gerekli de. İnsan vücudu kısa vadeli stresi yaşayabilecek şekilde düşünülmüş. Fakat hızlı yaşamın ve modern teknolojinin (trafik, televizyon, gürültü, iş baskısı, aile problemleri, savaşlar, açlık, hastalıklar, çevre sorunları, elektronik kirlilik, parasal problemler, küresel sorunlar) vücudumuza ve ruhumuza dengesizlik getirdiği de bir gerçek. Uzun süre stres yaşayan bir vücutta sinir sistemi yoruluyor, vücudun direnci azalıyor.
Refleksoloji, terapi niteliğinde bir masaj tarzı. Ellerimiz, ayaklarımız ve kulaklarımız vücudumuzun bir çeşit haritasını taşıyor. Başka bir deyişle her organın el, ayak ve kulaklarda 'reflect' ettiği yani yansıdığı bir yer var. Refleksoloji bu noktaları masajla harekete geçirerek, vücuttaki tıkalı enerji kanallarını açıyor, kişiye rahatlık getiriyor ve hastalıklara karşı vücudun bağışıklık sisteminin korunmasında yardımcı oluyor.
MERİDYENLER
Akciğer Meridyeni: Akciğerler solunumu dengeler, havadaki 'Chi'yi alıp, vücuda dağılmasından sorumludur. Bu meridyendeki bir dengesizlik, astım, öksürük, 'dolu göğüs' dediğimiz semptomlara yol açabilir. Solunum fonksiyonları kan dolaşımı dahil vücudun bütün ritimlerini etkiler.
Kalınbağırsak Meridyeni: Kalınbağırsak meridyeninin görevleri, taşımak, değiştirmek ve arındırmaktır. Bu meridyendeki tıkanıklık mide ağrısı, ishal, kabızlık, gaz, şişme, akne, dolu geniz ve baş ağrısına sebep olabilir.
Mide Meridyeni: Mide hazımdan sorumludur. Mide meridyenindeki tıkanıklık, yorgunluk, zayıflık, akne, larenjit, tiroid problemleri, göğüste kist, fıtık, karaciğer, pankreas, dalak, safra kesesi sorunları, hazım, kabızlık, kolik, apandisit ve yumurtalık sorunları, bacak, diz ağrıları, deride mantar ve varis gibi başka dertlere yol açabilir.
Dalak/Pankreas Meridyeni: Dalak, kanın oluşumu ve düzgün akışından sorumludur. Ayrıca, kullanılmış kırmızı kan hücrelerini yok edip zararlı bakterileri nötralize eden yapılar oluşturur. Bu organdaki dengesizlik, zayıf adaleler, renksiz ve kuru dudaklara sebep olabildiği gibi, bu meridyendeki tıkanıklık, göğüste kist, kol altı lenflerinde şişme, mide ağrısı, rahimde kist, aybaşı sorunları, fıtık, bacak ve diz ağrıları, deride mantar gibi semptomları da ortaya çıkarır. Dalak meridyeni aynı zamanda vücuttaki sıvının transformasyonunda da rol oynar. Ödem (fazla sıvının vücutta birikmesi) bu meridyendeki tıkanıklıktan da kaynaklanabilir.
İncebağırsak Meridyeni: Bu meridyen, arınmışı ve arınmamışı birbirinden ayırmakla görevlidir. Midede başlayan ayırma ve emme işlevini devam ettirir. Omuzda ve dirsekte tutukluk, el küçük parmağında artrit, siğil, gene aynı parmağın tırnağında beyaz lekeler, kulakta sorunlar, yüzdeki nöralji (şiddetli ağrı) ve boğaz etrafındaki lenflerde şişme bu meridyendeki tıkanıklıktan olabilir.
Kalp Meridyeni: Kalp ve incebağırsak meridyenleri eş meridyenlerdir. Kalp kanı ve damarları idare eder, kan dolaşımını düzenler. Bu meridyendeki tıkanıklık, kolun iç tarafında ağrı, uyuşma, el küçük parmağında ağrı veya tutukluk, gene bu parmağın tırnağında beyaz noktalara sebep olabileceği gibi, uykusuzluk, unutkanlık, histeri, mantıksız hareketler gibi sorunlara da yol açar.
Mesane Meridyeni: Mesane meridyeni böbrekleri uyarmak ve düzenlemekle sorumludur. Mesane iyi çalışmazsa sistemin geri kalan kısmı da toksinlerle zehirlenir. Bu meridyen, omurilik ve etrafındaki sinirler üzerinde etkilidir. Bu meridyendeki tıkanıklık, başağrısı, saç dökülmesi, omurilikte tutukluk, ense ve bel ağrıları, hemoroid, siyatik ağrıları, varis, bacaklarda kramp, zayıf ayak bilekleri, bükük ayak parmaklarına sebep olabilir.
Böbrek Meridyeni: Böbrekler Chi enerjisinin depolandığı yerdir. Bu enerjiyi depoladıklarından, vücuda hayati faaliyeti, canlılığı sunarlar. Böbreklerin iyi çalışmaması toksinlerin birikmesine, kan dolaşımının iyi yapılmamasına sebep olur. Bu meridyendeki tıkanıklık, yüksek tansiyon, akciğerlerde tıkanıklık, göğüste kist, mesane sorunları, kasıklarda egzama ve mantar, cinsel sorunlar, kısırlık, varis, alt bacağın arka adalesinde flebit, şiş ayak bilekleri, ayak altlarında yanma ve acımaya yol açabilir.
Kan Dolaşımı/Perikardium Meridyeni: Bu meridyenin en önemli görevi kalbi fazla yorulmaktan korumaktır. Bu meridyendeki zayıflık, kol altlarında acı ve şişkinlik, dirseklerde egzama, sıcak avuçlar, el orta parmağında egzama, siğil ve bu parmağın tırnağında beyaz noktalara sebep olabilir.
Hormon Meridyeni: Çinlilere göre bütün organlar bu meridyen tarafından korunduğu gibi, vücut sıcaklığı dengesi de bu meridyenin görevlerinden biridir. Bu meridyendeki tıkanıklık, gözün arka kısmında ve dış köşesinde ağrı, kulaklarda sorunlar, omuz ağrısı, kollarda tutukluk ve ağrı, yüzük parmağında (ya da dördüncü parmak) egzama, siğil, gene bu parmağın tırnağında beyaz noktalara sebep olabilir.
Safrakesesi Meridyeni: Eğer karaciğer stratejik planlar yapan askeri bir liderse, safra kesesi de Çinlilere göre yüksek rütbeli bir asker olup önemli kararlar alır. Vücutta uzun bir yol katettiği için, safrakesesi meridyenindeki tıkanıklık bir çok soruna yol açabilir. Şakaklarda ağrı, boyunda ağrı ve tutukluk, göz ve kulaklarda zayıflık, omuz ve kasıklardaki ağrılar, kalçadaki artrit ağrısı, diz sorunları, ayak dördüncü parmağında nasır, astım ve zona bu meridyendeki tıkanıklıktan gelen sorunlar olabilir.
Karaciğer Meridyeni: Doğu düşüncesine göre, bu organdaki Chi, vücut faaliyetlerini dengeler. Bu organ Chi enerjisini ve kanı her yöne yollar. Karaciğerin Çinlilerce askeri bir lidere benzetilmesi, vücuttaki eşitlilik ve iç organların hareketlerindeki uyumu sağlamakla görevli olmasına ilişkindir. Bu meridyen sinir sistemini kontrol ettiğinden, depresyon, kızgınlık gibi psikolojik sorunlarda da önemli rol oynar. Hayata gösterilen ilgi ya da ilgisizlik bu meridyendeki dengeyle sıkı sıkıya bağlıdır. Karaciğer meridyenindeki tıkanıklık, karaciğer, dalak, mide sorunları, cinsel organlarda egzama, uçuk, düşük sperm sayısı, iktidarsızlık, cinsel arzularda azalma, flebit, ayak başparmağında gut, mantar, ayrıca varis ve diz ağrılarına da sebep olabilir.
0 yorum:
Yorum Gönder