Yandex.Metrica Doğal Şifa Tekniği Refleksoloji | Bioenerji, Refleksoloji, Masaj | 0 543 325 46 12

Doğal Şifa Tekniği Refleksoloji


Leonardo da Vinci'ye göre, ayaklarımız, beden ve ruh sağlığımızın adeta bir aynası!

Refleksoloji masaj tekniğiyle stresten baş ağrısına kadar pek çok şikayetleri ayaklarımız aracılığıyla sağlığına kavuşturmamız mümkün.

Refleksoloji, ayaklara uygulanan ovma ve baskı hareketleriyle vücudun belli bölgelerinde bloke olmuş enerjiyi çözerek, bedenin kendi kendisini iyileştirme gücünü harekete geçirir. Refleksoloji vücuda "denge" sağlayan bir terapidir. Refleksoloji Terapisi kişinin kendisini, fiziksel, duygusal ve ruhsal bakımdan iyi hissetmesini sağlar ve kişiye doğal dengesini kazandırır.

Refleksoloji, vücutta bulunan tüm organların karşılığı olan refleks noktalarının ayak tabanında da bulunduğu prensibine dayanmaktadır. Eller, ayaklar ve kulaklarda bedenin tüm bölgelerine, organlarına ve sistemlerine karşılık gelen refleks noktaları olduğunu kabul eden ve bu noktaların beden anatomisinin aynası adeta vücut sisteminin haritası olduğu prensibine dayanan bir bilimdir.

Ayaklarda tüm organların yansıması olan noktalar vardır ve bu masaj ile tek tek uyarılması sağlanmaktadır.

Holizm: Bedendeki her hücre, organların tüm bilgilerini içerir ve her hücre bir diğeriyle ilişkilidir. Enerji ve bilgi alışverişini düzenler. Bunun için ayaklarda, ellerde, kulaklarda ve dilde Refleksoloji noktalarındaki uyarı organlara olumlu tepki verir.

Refleks; Bir uyarana verilen istemdışı, otomatik bir tepkidir.

Bütüncül düşüncede, insan vücudu sürekli değişen, dinamik enerji sistemi olarak kabul edilir. Çinlilerin "Chi", Hintlilerin "Prana", Tibetlilerin "Lung-Gom", Japonların "Sakia-tundra" ve batılıların "Hayat Enerjisi" diye adlandırdıkları bu enerji, doğu geleneklerine göre, her şeyi yaratan kuvvetin bir parçası ve diğer dolaşım yolları gibi kendine has yolları, kanalları olup, kesin bir akış yönüyle vücuttaki her yaşayan hücreye varabilecek bir niteliğe sahiptir. Uzakdoğu kültürüne göre bu enerjinin elektrik, manyetik, kızılötesi ve enfrasonik özellikleri bulunur, düzgün akan, vücuda dengeli dağılan enerji, sağlığın temelini oluşturur.

Sağlıklı bir vücutta yaşam enerjisi rahatça dolaşabilir. Ama stres, hastalıklar, travmalar, bu enerjinin dengesizce akmasına neden olur. Dolayısıyla enerji bazı organlarda gereğinden fazla, bazılarındaysa gereğinden az olur. Refleksoloji terapisinde organların ilişkilendirildiği noktalara yapılan masajla meridyenlerde bloke olan enerji açılır ve vücutta dengeli bir şekilde akmaya başlar.

Ayaklarla çalışmanın anatomik ve biyolojik nedenleri vardır. Ayaklar kalbe en uzak uzuvlar olduğundan kan dolaşımın duraklamaya başladığı yerlerdir. Bu uç noktalarda kan dolaşımını arttırmaya yönelik çalışmalar yapmak gerekmektedir. Erken dönemlerde insanlar Refleksoloji masajını doğal olarak gerçekleştiriyordu. Yalın ayak toprakta ve taşta yürünerek masaj sağlanıyordu. Ayrıca toprak ile doğrudan temas ile bedensel enerjide dengelenebiliyordu ancak bugün ayaklarımızı kalın ve sert ayakkabılarla koruyoruz, bu kan dolaşımını zorlaştırmakta birde işin içine çağımızın en büyük sorunu stres girince bunlar, kan dolaşımını engelleyen bir kıskaç gibi vücudu sarmaktadır.

Bunun yanında yer çekimi toksinleri aşağı toplar. Ürik asit ve kalsiyum kristalleri gibi organik olmayan parçacıklar ayağın altında toplanabilir. Bu maddeler (belli noktalarda yığılıp biriken "kristalleşmiş çökeltiler"olarak da adlandırılırlar) Bioenerji'nin dağılmasını engeller. İşte Refleksoloji, basma ve masaj teknikleriyle bu enerji blokajını kırar ve kristalleşmiş çökeltileri ortadan  kaldırır. Refleks bölgeleri masajıyla uyarılan kan dolaşımı ve lenf sistemi vasıtasıyla zehirli maddelerin atılımı; kısacası vücudun kendini tedavi edebilmesi kolaylaşır. Bedenî rahatsızlıkların yanı sıra stres, gerginlik, tansiyon ve yorgunluk gibi ruhî rahatsızlıklarda da aynı metotlar kullanılır.

Bir veya bir kaç tedavi seansından sonra belli refleks noktalarındaki acılar, yavaş yavaş, -vücudun kendi iyileştirme kuvvetleri fizyolojik dengesizliği giderdikçe- ortadan kalkar. Hatta sık şikayetler bir tek seanstan sonra da ortadan kalkabilir. Hastanın tedaviye tepkisi farklıdır. Bazı hastalar kendilerini duygusal olarak bitkin, bazıları da güçlenmiş hissederler.

Enerji blokajlarının pek çok sebebi vardır: Stres, sağlıksız beslenme, karamsarlık, hayal kırıklığı, tabiî afetler, boşanma veya sevdiğinden ayrılma, vs gibi. Bu psikolojik arızalar zamanla organları olumsuz bir şekilde tesiri altına alır.

Refleks bölgeleri tedavisinde gâye enerji blokajlarını yok edip, enerji akışının normal ahengine girmesine sağlamaktır.

Modern tıp tarafından iyi bilinir ki, iç organlar vücut yüzeyinde deri bölgeleriyle temsil edilirler ve bu deri bölgeleri, bu organlar ile aynı sinirleri paylaşırlar. Meselâ diyaframa tesir eden bir durum omuz başında acıya sebep olur, çünkü her ikisi de aynı siniri paylaşırlar. Bir organı temsil eden deri bölgesini uyararak, bu organ üzerinde fizyolojik bir tesir hasıl edilebilir ve hayvanlar üzerinde yapılan birçok deney bunun böyle olduğunu ispatlamıştır.

Normal tıbbî tedaviniz devam ederken ilâve olarak Refleksoloji'de yapılması tavsiye edilmektedir.

Bazı insanların Bioenerji'lerini yoğunlaştırarak ve kendini bütün benliği ile vererek sevdiği insana karşı yaptığı masajın çok daha tesirli olduğu tespit edilmiştir. Masaj yapılan kişinin buna inanması ise tesiri daha da artırmaktadır.

Share on Google Plus

About Bursa Bioenerji

Bursa Bioenerji, Refleksoloji, Masaj Uygulamaları | 0 543 325 46 12
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 yorum:

Yorum Gönder