Yandex.Metrica Masajın Etki Alanları | Bioenerji, Refleksoloji, Masaj | 0 543 325 46 12

Masajın Etki Alanları

Masajın Etki Alanları

Masajın Fizyolojik Etkileri

Kaslar Üzerindeki Etkisi

* Dokulardaki laktik asit birikimini dağıtarak kas dokusundaki yorgunluğu giderir.
* Düzenli masaj, kas dokularında artık ürünlerin birikmesi sonucu oluşabilecek sertlikleri (fibrosis) engeller ya da ilerlemesini önler.
* Masaj, kasın fonksiyonel gücünün korunmasına yardımcı olur.
* Kaslara yapılan masajla artan dolaşım sayesinde, dokulara daha çok oksijen taşınır. Artık ürünlerin organizmadan kolay atımı sağlanır.
* Kasılmış, gergin kaslar doğru masaj tekniğiyle rahatlatılır.
* Eklemler çevresine yapılan gevşetici masajlar, kasların da sistemli olarak çalışmasını sağlar.
* Zayıflamış kaslar üzerine etkili masaj uygulamaları, kasın eski fonksiyonunu kazanmasını sağlar.
* Kas liflerinin elastikiyetini artırır.

Kemik ve Eklemler Üzerindeki Etkisi

* Kemik çıkıntılarının üzerine yapılan özel teknikli masajlarla kemik ve çevre dokularda sistemik değişiklik sağlanabilir.
* Eklemler çevresine yapılan düzenli masaj, eklem sertliklerini önleyerek eklemlerin daha düzenli çalışmasına yardımcı olur.

Deri Üzerine Etkileri

* Artan kan dolaşımı sayesinde yağ ve ter bezleri daha fazla sebum üreterek derinin daha elastik, yumuşak, enfeksiyonlara karşı direnç kazanmasına yardımcı olur.
* Masaj, ter bezleri yoluyla artık maddelerin atılımını sağlar ve derinin solunum fonksiyonunu canlandırır.
* Masaj yardımıyla deri rengi daha sağlıklı görünür.

Yağ Dokusu Üzerine Olan Etkisi

* Herhangi bir diyet programıyla birlikte yapılan masaj seansları, uygulama bölgelerini sıkıştırmada, toparlamada, deri altı yağlı dokunun erimesinde vb. yardımcı olmaktadır.
* Artan dolaşıma bağlı olarak yağlı doku daha çabuk ısı üretir ve bu ısı yağın emilimine yardım eder.
* Yağ dokusu bakımından yoğun ve problemli olan bölgeler, yağ çözücü, selülit giderici ürünlerle masaj yapılarak yumuşatıldığında, zayıflama rejimi ve egzersizlerle birleştirilerek desteklendiğinde bu bölgelerde daha kolay yıkımlar oluşturulacaktır.

Sinirler Üzerindeki Etkisi

* Etkili masaj manipülasyonları, vücut sinirleri üzerinde sakinleştirici, uyarıcı, zindelik verici ve ağrıyı azaltıcı etkiye sahiptir.
* Masaj ritminin yavaş olması sinir sistemini gevşetir.
* Etkili masaj teknikleri uyarıcı ve mekanik etkiye sahip olduklarından, vücuttaki birçok dokunun ve organın daha etkili bir şekilde çalışmalarını sağlar. Örneğin, midenin salgı sinirleri uyarılırsa mide, sindirimi hızlandırarak daha fazla sindirim sıvısı üretecektir.
* Masaj, yorgun olan sinirleri canlandırarak fonksiyonlarını tekrar kazanmalarına yardımcı olacaktır.

Dolaşım ve Lenf Sistemi Üzerine Etkileri

* Tüm vücut sistemimizin çeşitli bölgelerinde lenf damarları ve lenf bezleri vardır.
Lenf bezleri boyun, koltuk altları, dizlerin arkası, dirseklerin iç kısımları ve kasık gibi bölgelerdedir. Lenf sistemi çeşitli enfeksiyon hastalıklarından korunmada ve bağışıklık sisteminin güçlendirilmesinde önemli bir rol oynar. Vücudumuzdaki hücrelerin sağlıklı bir şekilde görev yapabilmesi için lenf sıvısının, lenf damarları yoluyla atılması gerekmektedir. Ayrıca enfeksiyonlara karşı ürettiği lenfosidinin de vücuda dağılabilmesinde düzenli bir kan dolaşımına ihtiyaç vardır. Lenfosidinin, vücutta bölgesel dağılım sağlayabilmesi için kasların hareketi şarttır. Bu nedenle masajın, dolaşım ve lenf sistemi üzerinde önemli bir etkisi vardır. Etkili bir masajla hızlanan kan dolaşımı sayesinde lenf sıvısı vücutta dağılarak bağışıklık sistemini güçlendirir. Toksin maddelerin vücuttan atılımını kolaylaşır.
* Zayıflamış olan lenfatik sistemi uyararak etkin hâle getirir, bulunan ödem ve şişkinliklerin giderilmesine yardım eder.
* Toplardamarlardaki (venlerdeki) kan akışının düzenlenmesini sağlayarak hızlanan dolaşım sayesinde tüm besinlerin tekrar atardamarlar yoluyla alınmasına yardım eder.

Masajın Psikolojik Etkileri

Düzenli bir masaj, organizma üzerinde canlandırıcı, sakinleştirici, uyarıcı, sinirsel gerginlikleri azaltıcı etki gösterir. Masaj, fiziksel ve ruhsal sağlığın korunmasında önemli bir yere sahiptir.

Share on Google Plus

About Bursa Bioenerji

Bursa Bioenerji, Refleksoloji, Masaj Uygulamaları | 0 543 325 46 12
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 yorum:

Yorum Gönder