Yandex.Metrica XV. Yedinci Chakra | Chakra El Kitabı | S.Sharamon - B.Baginski | Bioenerji, Refleksoloji, Masaj | 0 543 325 46 12

XV. Yedinci Chakra | Chakra El Kitabı | S.Sharamon - B.Baginski

XV. Yedinci Chakra

Sahasrara Chakra Ya da Taç Chakra, Tepe Chakrası Ya da 1000 yapraklı lotus olarak da bilinir.

XV. Yedinci Chakra  Chakra El Kitabı  S.Sharamon - B.Baginski

XV. Yedinci Chakra  Chakra El Kitabı  S.Sharamon - B.Baginski

Yedinci chakra kafanın ortasında, en yüksek noktadadır. Yukarıya doğru açılır.

Yedinci Chakra ve İlgili Özellikleri

Renk: Mor, ayrıca beyaz ve altın renkleri.

Sembol: 1000 yapraklı lotus (nilüfer)

Temel İlke: Saf "oluş"

Bedenle İlgili Bölge: Asıl beyin

İlgili Salgı Bezi: Epifiz

Epifizin etkisi bilimsel olarak tamamen açıklanmamıştır. Muhtemelen tüm organizmamızı etkiler. Bu bezin bir fonksiyon bozukluğu, yarım kalan cinsel olgunlukla sonuçlanır.

Astrolojik Burçlar ve Gezegenler

Yengeç/Satürn: İç görüş, öz üzerinde yoğunlaşabilme, maddenin İlahi ışıkla girişimi

Balık/Neptün: Sınırların yıkılması, kendini adama, heryerde olanla birlik

Yedinci Chakranın Amacı ve İşlevi

Taç chakrası en yüksek insan mükemmelliğinin kaynağıdır ve genellikle kafanın üstünde durur halde temsil edilir. Gökkuşağının tüm renkleriyle parlar fakat baskın renk mordur. Bu chakranın dış çiçekleri 960 yapraktan oluşur. İçinde bulunan ikinci bir çiçek beyaz ışıkla parlayan 12 taç yapraktan oluşur.

Nasıl spektrumun tüm renkleri renksiz ışıkta birleşiyorsa, en yüksek chakra da düşük merkezlerin tüm enerjisini içinde barındırır. Öteki chakra enerjilerinin hepsinin kaynağı ve başlama noktasıdır. Tüm oluşmamış şekillerin ve niteliklerin bulunduğu oluş düzeyiyle burada birleşir.

Burada kendimizi evimizde hissederiz. Hayat yolculuğuna buradan başladık ve gelişimimizin sonunda buraya döneceğiz. Hepimizin parçası olan temel İlahi ilkeyle birliği burada yaşarız. Kişisel enerji alanımız evrenle bir olur.

Önce zihinsel, sonra sezgisel olarak kavradığımız her şey şimdi tam anlayış noktasına ulaşıyor. Bize yedinci chakrayla verilen farkındalık, üçüncü göz chakrasıyla verilen bilginin çok ötesinde, çünkü artık algıladığımız nesneden ayrı değiliz. Çeşitli Yaratılış ifadelerini, parçası olduğumuz ilahi bir bilinç oyunu olarak yaşıyoruz.

Yedinci chakranın açılım yolu mor renkle belirtilir. Mor, meditasyon ve kendini adamanın rengidir. Altı düşük enerji merkezini bilinçli etkileme olanağı bulunmasına rağmen yedinci chakra durumunda yapabileceğimiz tek şey, kendimizi açarak oluşun üzerimizden geçmesine, bizi aşmasına izin vermek.

Yedinci chakra açıldığında diğer altısında kalan tüm tıkanıklıklar çözülür ve enerjileri mümkün olan en yüksek frekanslarda titreşmeye başlar. Her chakra, kendi düzeyinde, İlahi oluşun bir aynasıdır ve kendini, mümkün olan en yüksek potansiyelle ifade eder.

Taç chakrası tamamen uyanır uyanmaz, kozmik enerjileri emme görevi sona erer ve enerjiyi kendi şekliyle yayar. Çıkan bir lotus çiçeği başın üstünde saf ışıktan bir taç oluşturur.

Uyumlu Çalışma

Yedinci chakradaki engeller ötekilerden hiçbirine benzemez. Sadece daha yüksek veya daha düşük miktarlara dönüştürülebilirler.

Taç chakranız açılmaya başladığında, iç oluşla dış yaşam arasındaki bölünmenin geri plana itildiği anları daha çok yaşayacaksınız. Bilinciniz tamamen sakin ve açık olacak ve Benliğinizin, maddede bulunan saf oluşun bir parçası olduğunu göreceksiniz.

Taç chakrası geliştikçe bu anlar daha sık yaşanacak ve sonunda kalıcı gerçekliğe dönüşecekler. Eğer Benliğiniz aydınlanmanın bu son basamağına hazırsa, beklediğiniz şey birdenbire olabilir. Uzun bir rüyadan uyandığınızı ve artık sonunda gerçeklikte yaşamaya başladığınızı hissedeceksiniz. Gelişiminizde hiçbir geri adım atılmayacak. Kendinizi boş bir kaba dönüştürdünüz ve İlahi oluş bu kabı ağzına kadar dolduruyor. Gerçek Benliğinizi, kalıcı olan tek gerçekliği bulduğunuzu anladınız. Gerçek Bireysel egonuz evrensel bir egoya dönüştü. Yaratıcının amacını davranışlarınıza uygularsınız ve yaydığınız ışık İlahi varlığa açık olanların kalplerini açar. Birşeyi bilmek istiyorsanız tek yapacağınız dikkatinizi ona yönlendirmeniz, çünkü İlahi oluşla birliğiniz sayesinde, herşey içinizde var olur. Yaratılış, kendi sınırsız bilincinizde meydana gelen bir oyundur.

Maddenin İlahi Bilinçte var olan bir düşünce şeklinden başka bir şey olmadığını ve aslında gerçekten "var olmadığını" farkedersiniz. Şimdiye kadar gerçek dediğiniz her şey artık bir yanılsama. En büyük boşluğu yaşarsınız, fakat bu boşluk en büyük bollukla aynı şey; çünkü o saf özünde yaşamın ta kendisi, ve bu İlahi öz saf mutluluktur.

Taç chakrasının enerjilerine açık olduğunuz yedi yıllık evrede önceden imkansız olduğuna inandığınız bir içgörü ve bütünlük geliştirebilirsiniz. Meditasyon ve kendini adama, artık İlahi kaynağımıza bir iç görü kazandırıyor ve birlik duygusunu yaşamanıza yardım ediyor. Bu kendi içinde yaşama fırsatını kullanmalısınız.

Bir bebeğin bıngıldağı (kafatasının tepe noktasındaki oluşmamış bölüm) ilk 9-24 ayda açık kalır. Ömürlerinin bu ilk döneminde bebekler bölünmemiş bir birliğin farkındalığında yaşarlar.

Geniş Ölçüde Kapalı Bir Yedinci Chakranın Özellikleri

Gördüğünüz gibi, bu noktaya kadar açıklanan chakraların açılması ve uyumlu hale getirilmesi işlemi bize büyük ölçüde bilgi, deneyim ve yetenek kazandırır. Fakat taç chakrası açılmamışsa kendimizi bolluktan ve bütünlükten ayrı hissederiz ve korkudan tamamen kurtulamayız. Chakralardaki tıkanıklıkların açılmasını engelleyen bu korkudur. Yapabileceklerini tam olarak ortaya çıkaramazsak, bireysel enerjiler ne "yaratılış dansı" ile ne de birbiriyle uyum içinde titreşemezler.

Taç chakrasının gelişebileceği yıllarda kendinizi ruhsal gerçeklere açmazsanız, bir belirsizlik duygusu ve amaçsızlık hissedersiniz. Bu duyguları, içinize daha sık bakmanızı söyleyen ipuçları olarak değerlendirmelisiniz. Yaşamınızda, ayrıca belli bir hissizlik olduğunu farkedebilirsiniz. Ya da ölüm korkusu sizi daha sık ziyaret edebilir. Belki de bu rahatsız edici duyguları kontrol etmek için aşırı bir uyku durak bilmeyen hareketliliğe girer, ya da kendinizi vazgeçilmez kılmak için yeni sorumluluklar alırsınız. Çoğu zaman, bu durumdaki insanlar hastalanırlar ve dinlenmek zorunda kalırlar. Bu mesajları gözardı ederseniz yüzeysel bir yaşama biçimine saplanıp kalırsınız ve Benliğinizi kısıtlarsınız.

Yedinci Chakrayı Temizlemenin ve Harekete Geçirmenin Yolları

Doğayı Yaşamak

Çok yüksek bir dağın tepesinde uzunca bir süre kalmak, yedinci chakranızı açmak için en iyi yoldur, çünkü burada dünyevi sorunlardan uzak kalıp, kişisel yaşamınızdaki olaylara boş verebilirsiniz. Gökyüzüne yakın olmanız boşluğu ve sınırsızlığı yaşamanıza yardımcı olur.

Ses Terapisi

Müzik: Taç chakrası için en iyi müzik sessizliktir. Tam sessizlik halinde tüm varlığınız uyanır, sevginin ve uyumun gücünü temsil eden Yaratılış'ın İlahi sesini duyabilirsiniz. Sizi bu sessizliğe yönlendiren ya da hazırlayan her müzik uygun olabilir.

Ses: Hindistan'da bir sesli (ünlü) olarak görülen "m" sesi taç chakrasını açar. Sınırsız ve yapısız, mırıldanan bir titreşime benzer. Si'den söylenmelidir. Birliği ve maddenin görünmeyen şeklinde bulunan saf, şekilsiz ve sınırsız bilinci temsil eder.

Mantra: OM

Renk Terapisi

Mor ve beyazın taç chakrasında açıcı ve genişletici bir etkisi vardır.

Mor renk zihnin ve ruhun dönüşümünü sağlar ve her ikisini de oluşun ruhsal boyutlarına açar. Tıkanıklıkları çözer ve kozmik birliği yaşamanızı sağlar.

Beyaz, spektrumun tüm renklerini içerir. Farklı yaşam düzeylerini yüksek birlikte bütünleştirir ve ruhumuzu ilahi ışığa, bilgiye ve tedaviye açar.

Değerli Taş Terapisi

Ametist: Hareketin kızıl ateşi ve alıcılığın mavi ışığı, sessizlik ve boşluk ametistte büyük bir güçte birleşirler. Bu taş, korkuyu ve uyumsuzluğu çözen canlı bir dinginlik yayar ve evrendeki enerjilere güven duymanızı sağlar. Zihnimizi sonsuza yönlendirir, meditasyon ve esini canlandırır. İlham perisi herhalde bu taştadır.

Kaya Kristali: Kaya kristali, bizi yaşamın renkli çeşitliliklerini içeren ve birleştiren büyük bütünlüğe götürür. Zihnimize ve ruhumuza berraklık ve ışık getirir. Ruhumuzun evrensel ruhla birleşmesine yardım eder, tıkanıklıkları çözer ve bize yeni enerji ve koruma sağlar.

Aroma Terapisi

Günlük: Dini merasimlerde yakılan geleneksel tütsünün günlük ağacı reçinesinden oluşması bir raslantı değildir. Kokusunun zihinde ve ruhta canlandırıcı bir etkisi vardır ve ortamın havasını temizler. Gündelik yaşam geri plana itilir, dini inançlar derinleşir ve ruh, İlahi ışık kaynağı olur.

Lotus: Çamurda yetişen lotus çiçeği, Doğu'da güzelliğin ve ruhsal bütünlüğün sembolüdür. Aydınlanmış kişi, maddi dünyanın çamurunda yaşıyor olsa da, bu hiçbir şekilde Tanrıyla birlik içinde olan gerçek Benliği etkilemez. Böyle insanlar, dünyaya ışık ve uyum, sevgi, mutluluk ve bilgi yayarlar. Lotus çiçeği aynı mesajı taşır ve kendini adamış, hazır ruhları Tanrı ile birliğe yönlendirir.

Share on Google Plus

About Bursa Bioenerji

Bursa Bioenerji, Refleksoloji, Masaj Uygulamaları | 0 543 325 46 12
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 yorum:

Yorum Gönder